Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Erik Stekelenburg: Einde verhaal


24 augustus 2007 - Zo, het Nederlandse Europese avontuur zit er weer op voor dit seizoen. Na de slachtpartij in Eindhoven, waar een volstrekt kansloos PSV ongenadig op de broek kreeg van Liverpool, reikte AZ thuis helaas niet verder dan een zuinige 0-0 tegen Werder Bremen. Een 0-0 die misschien nog enig uitzicht lijkt te bieden op de halve finale, maar dat zal slechts valse schijn blijken.


Als je daar moet scoren zul je ruimtes moeten gaan weggeven en dat is nu precies wat die gasten willen. Krijgen ze die ruimte achter de verdediging van de tegenstander dan zijn ze in staat met twee flitsend snelle omschakelingen genadeloos toe te slaan, de deur op slot te gooien en de wedstrijd ‘dood’ te maken. Of gewoon over je heen te walsen, want als de groen-witten op stoom zijn is het net een pletwals. Dat bewezen ze thuis tegen Ajax, en een ronde later tegen Celta de Vigo, dat qua voetballend vermogen meer in huis had, maar wel gewoon naar huis werd gestuurd. AZ gaat dus een heet avondje tegemoet en moet hopen op een topavond om door te gaan. Maar ik ben bang dat het einde verhaal is.

Over PSV kun je kort zijn. Zonder de oppertegenhouder Alex en de aalvlugge Koné blijkt PSV gewoon een matige ploeg. Ze hebben nu eens een keer niet de mazzel dat men een heel seizoen met dezelfde elf kunnen spelen en meteen breekt de (te) smalle selectie op. De eerste wedstrijd tegen de Reds liet zien waar PSV daadwerkelijk staat bij de Europese elite. Niet bij de eerste acht, hoor. Aan me oor! Zo rond de 20e plek kunnen ze goed mee doen, maar dan wordt het een ander verhaal. Er wordt elke keer weer gesproken over de laatste CL jaren van PSV, maar wie de dubbels er nog eens op na kijkt kan niet anders dan tot de conclusie komen dat de Eindhovenaren over de factor geluk niet te klagen hebben gehad.

Met meer geluk dan wijsheid werd Olympique Lyon twee maal uitgeschakeld en laten we het over de laatste uitwedstrijd tegen Arsenal maar helemaal niet hebben. Is geen schande hoor, maar doe dan niet alsof je tot de voetballende eliteklasse van Europa behoort want dat is zeker niet het geval. Het is te hopen voor de ploeg van Ronald Koeman dat ze de uitwedstrijd tegen NEC goed doorkomen anders kon het wel eens een treurig einde van het zo mooi lijkende seizoen worden. Zou wel een heel triest einde verhaal zijn!

Oranje nog gezien? Ik niet, want ik heb echt weer geen Oranje kunnen ontdekken. Dat Van Basten nog steeds op de stoel zit mag een wonder heten want de teams van de wonderspits van weleer bakken er geen reet van. Ja, ze pakken de punten maar dan heb je ook alles gezegd. Wat een aanfluiting! En dat met, of nee, beter gezegd juist zonder, het materiaal dat wij kunnen hebben. Bij de eerste selectie onder leiding van Van Basten vroeg ik me al af wat sommige gasten erbij deden, maar het wordt met de dag gekker in de Zeister bossen. In het buitenland zouden ze wel denken, daar moet je weg blijven want er waart vast een of ander gevaarlijk gas rond waar je stapelgek van wordt. Nee, Van Basten is de weg volledig kwijt. Tegen Roemenië kon ik de uiteindelijk gekozen tactiek nog wel volgen, maar de wissels en de beginopstelling waren natuurlijk van een abominabel, bijna lachwekkend niveau.

Bouma schiet als linksback al een heel seizoen alle ballen de tribune in en het stadion uit voor Aston Villa en moet nu ineens een snelle opbouw gaan verzorgen!! Seedorf lijkt vooral teruggehaald om de bank warm te houden en topspits (in wording) Huntelaar wordt als (Klaas) Jan Lul gebruikt. Als je bij voorbaat weet dat er geen voorzet van de zijkant komt, waarom stel je dan in hemelsnaam een goalgetter op die het gevaarlijkst is in de zestien en het moet hebben van voorzetten vanaf de zijkant? Dat snapt u en dat snap ik, maar Van Basten schijnt dat maar niet te begrijpen! Zet de bondscoach eindelijk eens goed de vleugelspelers neer, Slovenië uit dus, laat die zijn beste spits weer op de bank zitten!! Het zal wel aan mij liggen, maar ik begrijp er niets meer van. Maar denk maar niet dat er wat verandert hoor. Marco ploetert standvastig verder. Op weg naar de zoveelste deceptie. Einde verhaal.

Erik Stekelenburg

Met dank aan: www.adoptiebedje.nl
Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!