Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Een verwerpelijke aankoop


16 november 2009 - De duurste aankoop ooit van de Nijmeegse Eendracht Combinatie werd met veel bombarie aangekondigd. Björn Vleminckx, in het Belgische Boom kuijtgeschoten en ook wat betreft uiterlijk en arbeidsethos aan de beroemdste Kattukker gelinkt.

Vleminckx. Een lettercombinatie waarbij alle bevolkingsregisters zijn opengetrokken en struikelblok voor scribenten en bekeurders. Nochtans in Vlaanderen niet ongebruikelijk. Alhier als(mede)klinkende naam slechts overtroffen door Balász Dzsudzsák.

Vleminckx zou het Nijmeegse terugverlangen naar Frank Demouge doen versmelten en loste aanvankelijk zijn belofte ook in. Tijdens de voorbereiding veroverde hij de harten van de N.E.C.-aanhangers en scoorde er bovendien vrolijk op los. Toen blonde Björn ook nog eens werd opgeroepen voor De Rode Duivels, lachte het voetballeven hem en zijn nieuwe club toe. Vergeten leek Frank Demouge, zelfs het vertrek van Mariodona werd niet langer meer betreurd.

Ook tijdens de competitiestart ging het aanvankelijk crescendo met de Belgische spits. Hij trok en sleurde, kopte vrijwel elke bal door en scoorde 2x tegen Heerenveen. Voor de beker tegen Eindhoven was ie eveneens tweemaal trefzeker, al was de winnende een twijfelgevalletje, zoals hij later kuijterlijk toegaf. Maar vanaf dat moment stokte de doelpuntenproductie. Vleminckx bleef wel aandoenlijk zijn best doen en won nog steeds menig kopduel. Tevens verwierf hij steeds meer bekendheid met de borstpass en vooral met de verre ingooi. Maar hoe verder hij ingooide, hoe moeilijker het voor hem werd om de bal zelf door, laat staan in te koppen. En het stuitte hem steeds meer tegen de borst dat de bal die hij zo panklaar neerlegde, door niemand en vooral niet door hemzelf werd afgemaakt.

De energie en wilskracht hiervoor kunnen hem niet worden ontzegd, maar zelfs zijn wannabe krijgt dit bij Liverpool niet voor mekaar. Toch legt Dirk er wel een paar meer in. Echter, hier hebben we het over een zware zwoeger annex doorkop/borst- en ingooispecialist die te velde al geruime tijd droogstaat. En we hebben het wel over voetbal, zulle!! Zelfs in Nijmegen moet men toch argwaan gaan krijgen nu hun zwaarste investering geen voet aan de grond en aan de bal krijgt?
De clubwebsite tekent uit zijn mond op dat hij tegen zijn drooglegging aanhikt. Andere interviews leren dat dit buiten het veld niet opgaat. Björn spuugt niet in een glas gerstenat met blonde kraag. Ook is hij niet vies van een geintje, getuige de blote billenact tegen de ruit van de spelersbus, toen deze werd belaagd door Vitesse-supporters.

En nu we het toch over billen hebben, Björn heeft bepaald een stevige, om niet te zeggen dikke kont. Hij is sowieso behoorlijk op gewicht en niet slechts op het eerste gezicht. Hij voldoet geheel aan het type dat bij het rondootje altijd in het midden staat, maar datzelfde midden tegelijkertijd opvult en opheft.
Afgewogen speurwerk leert dat er wel met verschillende maten wordt gemeten, beter gezegd met verschillende weegschalen wordt gewogen. Op Wikipedia-schaal weegt Vleminckx 82 kg bij een lengte van 1.83 cm. De N.E.C-clubweegschaal en -centimeter geven dezelfde cijfers aan. Bij Sportweek.nl is Björn daarentegen gewogen en lichter bevonden, namelijk 78 kg. Wij laten de clubschaal het zwaarste doorwegen, want waar anders heeft men de vingers aan het vetgehalte? Dus kunnen er gerust wat kilootjes af, ook al zal ie minder gewicht waarschijnlijk verwerpen.

Clubgenoot Moestafa el Kabir is zojuist en al voor de tweede keer uit de selectie gezet vanwege overgewicht. Jammer genoeg kunnen we nergens zijn gewicht terugvinden voor vergelijkend warenonderzoek. Met usual suspects, alias draaideurcorpulenten als El Kabir, Van Beukering en onze verdachte Vleminckx kunnen we inmiddels gevoeglijk spreken van de Nijmeegse Eet Club. Een mooie titel voor een spannend kookboek....

Het zou ons niet verbazen als Björn Vleminckx meer overwicht heeft binnen de selectie en dat er dus met twee voetbalmaten wordt gemeten. Dát zou pas verwerpelijk zijn, maar helaas is dit van alle tijden en zijden. Dus gooit de Belg straks gewoon weer zijn gewicht in de strijd en de ballen voor de goal. Oude N.E.C.-supporters zullen zich terugwanen in de oude Goffert, waar de afzichtelijke atletiekbaan menig voetballiefhebber heeft geschoffeerd. Björn Vleminckx is simpelweg te laat geboren.

Hij zal in elk geval snel moeten gaan scoren, anders zal het publiek hém gaan afvallen en verwerpen. Afslanken zou dan voor Björn weleens mosterd na de maaltijd kunnen zijn.
De tijd zal leren of hij slechts een verwerpelijke aankoop is geweest.

Mazuro, 09-11-2009


Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!