Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Topclub FC Twente


15 december 2009 - We weerstaan met moeite de verleiding om het te gaan hebben over bel-Chinezen en over gokken op wie de eerste rochel op de grasmat legt. Met jeukende vingers, maar toch negeren we het schokkende wereldnieuws dat John van Loen de deal om bondscoach te worden van - of all countries - Benin, op het laatste moment heeft laten afketsen. En zelfs de aanstelling van voetbalfossiel en ex-stratenmaker op leeftijd, IJzeren Rinus Israel, bij de ambitieuze amateureersteklasser Young(!) Boys laten we met bloedend hart liggen.

Want we gaan het hebben over de sneltreinvaart, of meer toepasselijk, de Formule-1-snelheid waarmee FC Twente verwordt tot een echte topclub. In het veld moeten nog wel de nodige stapjes worden gezet, maar buiten het veld zijn ze hard op weg. Eerst was het Theo die niet meer in staat bleek om zelfs maar een boom - of was het een bocht? - te passeren en over de kop sloeg. En nu vernemen we dat reservekeeper Michailov in dezelfde nacht met een snelheid van 200 km p/u door het Twentse landschap scheurde. Hij schoot in een flits aan een paal voorbij en werd op de beursgevoelige plaat vastgelegd.

Eindelijk begint men bij FC Twente te begrijpen waar het in de top echt om draait. Niet om de koppositie, niet om het wedstrijdresultaat, zelfs niet om het voetbalspektakel. Het gaat om smeuďge affaires, pikanterieën en schandalen. Dát genereert publiciteit en dáármee word je pas serieus genomen en hoor je er echt bij. Elk wel zichzelf, maar niet de kijker danwel lezer respecterend tv- of praatprogramma, elke krant of internetsite besteedde er aandacht aan. Theo en FC Twente verbleven voor even in het centrum van het wereldnieuws, terwijl men tot dan toe dacht dat men zich in Twente nog met paard en wagen en 's zondags op de fiets voortbewoog.

De club heeft Theo bestraft omdat er een reden was waarom hij welk obstakel dan ook niet voorbijkwam. Theo had iets teveel aan Bacchus geofferd. Nu legde hij waarschijnlijk zijn hoofd wel vaker op dit offerblok, maar het werd er nooit afgehakt. Maar deze keer had hij er toch even zijn hoofd niet goed bij. Met alle, desastreuze gevolgen, met name voor een mede-inzittende, van dien.
Nu dus ook Michailov die, al wegkwijnend op de bank en kennelijk snakkend naar aandacht, wederom het journaille en de camera's naar het oosten des lands heeft gelokt. Daarmee de topclubstatus nog meer cachet gevend. Het nieuws ligt tegenwoordig ook in Enschede en rondom de Grolsche Veste op straat. Amsterdam, Rotterdam en, nou ja, Eindhoven zijn dus niet alleen in de competitie op hun puntjes gezet, maar liggen ook al flink wat puntige akkefietjes achter.

Want wat is het stil aan de over- en onderkant van de grote rivieren! Geen supporter die nog 'pannenkoek' durft te zeggen tegen Martony Soprano Jol. Het lijkt zelfs wel of die zielepoten hun capuchon niet meer op durven zetten. In Rotterdam rebelleert af en toe - of all piepeltjes - Andwele Slory. Ocharme! Die haalt zelfs RTL-Boulevard niet en daar kijken ze toch echt niet zo nauw. Types als Roy Makaay en Ron Vlaar zijn daar de vedetten. Tel uit je winst!
En in de City Of Light is het zelfs oorverdovend stil. Leeft Jan Reker nog? Is Amrabat een knuffel- Marokkaan geworden? Heeft Rutten Reis Ritalin doen laten slikken? Alles lijkt pais en vree. Afellay wil zelfs helemaal niet meer weg, naar het schijnt.

Nee, dan de Tukkers! De Heubach-nestgeur is voorgoed verdwenen. Joop Munsterman en Steve McClaren zijn mannen van de wereld. Douglas neigt naar internationale klasse. Perez heeft de trotse allure van een globetrotter, ook al is ie qua clubkeuze zo Hollands als een nieuwe haring. Ruiz maakt furieus furore door keer op keer curieus te scoren. Stoch heeft met zijn snelheid geluk dat er doelpalen in plaats van flitspalen op het veld staan. En Blaise N’Kufo paart de ascetische wijsheid van Seedorf aan het angstaanjagende van Samuel Jackson en spreekt zijn talen. Behalve Nederlands dan.

Oké. Boschker, Wisgerhof en Brama zijn nog steeds tuk op hun provinciale afkomst en stralen dat moeiteloos uit. Maar elke topclub heeft zijn local heroes. De sterren kunnen slechts schitteren bij de gratie van de kleurloosheid. En wie weet komt Wout straks wel uit de kast en onthult een dark-room-onderwereldscene in de Enschedese binnenstad, waarbij Fassbinders Berlin Alexanderplatz nog schril afsteekt.

Dan is voor topclub FC Twente een plaats in de Champions Leaguefinale een onontkoombaar feit en slechts een kwestie van tijd.

Mazuro, 11-12-2009


Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!