Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Voetbalans 2009


25 december 2009 - Het voetbaljaar 2009 stond in het teken van al dan niet te verdwijnen clubs, de Topklasse, kabouter Wesley, megatransfers en bel-Chinezen. En, niet te vermijden, twee alsmaar harder gapende kloven. Die tussen de megalomane bizznizz-lui en de ware voetballiefhebber én het steeds groter wordende gat tussen de Europese en wereldtop enerzijds en de Eredivisie anderzijds. Er was wel meer veelbetekenend, maar daar komen we wellicht nog op terug.

Wie herinnert zich nog de soap over de onvermijdelijke en schijnbaar reeds beklonken fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard? Iedereen had Sporting Limburg al ingevuld op het totoformulier en toch ketste het nog af. Waarop? Geen idee! Maar één ding is zeker: wie zichzelf benoemt tot Stuurgroep Topvoetbal Limburg is bij voorbaat tot mislukken gedoemd. Topvoetbal en Limburg zijn evenzo onverenigbaar als Wilders en ruimdenkendheid. Of als, pak'mbeet, Wesseling en IJsselmeervogels.

Nu we toch bij de naderende Topklasse zijn beland: het heeft de boel danig opgeschud. Toppers in spe, zowel trainers als spelers, zijn zich al volop aan het wapenen en rijkrekenen met het oog op de naaste toekomst. Bij bosjes worden betwijfelde trainers alvast de laan uit gestuurd of men verzekert zich bijtijds van een vermeende sterkhouder op amateurtopklasseniveau. Vele gerenommeerde, al wat oudere amateurtoppers breken zich het hoofd over de afweging en het evenwicht tussen een goedbetaalde, maar tijdrovende hobby en een maatschappelijke carrière plus mogelijk nog de status als 'gezinshoofd'. Het brengt in elk geval leven in de brouwerij.

De belachelijke geldsmijterij van Real Madrid en Manchester City heeft al geleid tot het ontslag van Mark Hughes bij The Big Spenders. En tot het terugdringen van de internationale, Hollandse inbreng. Vaart en Drente komen bij De Koninklijke niet of nauwelijks aan de bak en als Royston al speelt, is ie meer in de ban van de ring dan van het spel. En Ruud holt van de ene blessure naar de andere. Nigel de Jong moet serieus gaan vrezen voor zijn Oranjeplek, nu hij geen titularis meer is bij The Citizens.

Oranje had qua resultaat een vrijwel optimaal jaar. De, zeker aanvankelijk, bevreesde achterhoede bleef uiteindelijk goed overeind, al is het geflirt met Braziliaan Douglas toch veelzeggend. Op het middenveld en in de aanval wordt het dringen en wringen geblazen. Verheugend is de plotselinge productiviteit van Van der Vaart. Huntelaar blijft vooralsnog een vraagteken.

Maar de meeste zorgen baart ons kabouter Wesley. Van Marwijk mag dan beweren dat er niks loos is en Hugo Borst baarde opzien door zich publiekelijk te verontschuldigen, maar toch. Dit kunnen we niet hebben, mensen! Bert en Kees moeten maar eens beginnen met het weren van de spelersvrouwen in Zuid-Afrika. Voor je het weet ontfermt Yolanthe zich over Woutertje Brama, omdat ze het maar niet wil geloven en hem dus weer terug in de kast wil duwen. En Arjen Robben kent zijn vrouw al vanaf de kleuterschool, dus die (zij) wil ook weleens wat anders dan een jufferig type. Kortom, het kabouter-Wesley-effect moet in de kiem worden gesmoord. De Telegraaf meldt dat Yolanthe Wesley wil volgen tot in Timboektoe toe. Als dát zou kunnen! En ze willen trouwen en veel kleine kaboutertjes uit de grond stampen. Een foto toont dat pa Sneijder nóg kleiner is dan zijn zoontjes. Geen wonder dat Wes zich een grote jongen is gaan voelen.... "Yo geeft me energie", zegt Plop ook nog! Boycotten dus, die Jomanda's!! Enkel en alleen Frank de Boer zoekt (de juiste) vrouw(en).

Op de valreep vernemen we dat Jupilerclubs en -spelers wel degelijk iets bij de bel-Chinezen hebben besteld en afgehaald. Uitgerekend op de Brabantse bolwerken Den Bosch en Eindhoven - toevalligerwijs beide met een hoog Chinees restaurantgehalte? - zijn de vuurpijlen gericht. Waar moet dat heen, hoe zal dat gaan? Er is zwaar weer en zwaar vuurwerk op komst en niet alleen vanwege de nakende jaarwisseling. Wij gokken op een beerput zonder weerga.

Afsluitend kunnen we niet om de kloven heen, maar we kunnen ze zeker ook niet overbruggen. Als we dan een wens mogen uitspreken voor 2010, laat dan de kloven niet nóg groter worden in het belang van de ware voetballiefhebber.

Mazuro dankt u voor de aandacht en wenst u een vredig, gezond en met veel voetbalplussen gezegend 2010 toe.

Mazuro, 22-12-2009


Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!