Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Zwolle blijft koploper in Poule A


13 juni 2003 - FC Zwolle heeft inmiddels nog maar 1 concurrent in de nacompetitie poule A. Vandaag rekende men in Deventer zelf af met Go Ahead Eagles (2-3), Helmond Sport pakte de overwinning mee uit Den Bosch (1-3).


FC Zwolle won vanavond dus tegen haar grote aartsrivaal. Na ongeveer een kwartier spelen was het al 2-0 voor FC Zwolle door doelpunten van Lim-Duan ('8) en Albert van der Haar ('16). Vlak voor rust kwamen de Eagles echter weer terug in de wedstrijd door een aansluitingstreffer van Kooijman. Na rust bracht Marbus de stand nog op 2-2, uiteindelijk was het toch FC Zwolle die de overwinning pakte. Cvetkov was dertien minuten voor tijd de matchwinner door de winnende goal te maken.

FC Den Bosch deed er vandaag alles aan om er een echte Bossche avond van te maken. Er was zelfs vooraf een optreden van de Zaltbommelse zanger Henk Damen. Het mocht niet helpen Roy Hendriksen bracht al na twee minuten Helmond Sport op voorsprong. Vlak voor rust was het echter Stefan Jansen die een penalty mocht benutten. 1-1. Tien minuten voor tijd werd FC Den Bosch verdediger Rick Plum met de rode kaart van het veld gestuurd, in de laatste vijf minuten scoorde Helmond Sport nog twee maal : Van Es en Aelbracht waren de doelpuntenmakers.

Door de resultaten in poule A staat FC Zwolle na vier wedstrijden met tien punten op kop. Heracles Almelo volgt op drie punten achterstand met zeven punten. FC Den Bosch en Go Ahead Eagles zijn alletwee al uitgeschakeld met ieder drie punten.

Excelsior is officieus al gedegradeerd, het kon zelf met moeite maar elf spelers op de been brengen door een groot aantal blessures en daarnaaast is het tweede team al met vakantie. Vandaag won men echter van FC Volendam met 3-2. Na ruim een kwartier spelen was de stand al 2-0 voor Exceslior door goals van Lopes en Elhamdaoui. Het werd na een uur spelen zelfs 3-0 door middenvelder Van Dieren. Volendam kwam nog terug tot 3-2 na doelpunten van Buys (pen) en Fung a Wing. De 3-2 viel een kwartier voor tijd Volendam kwam echter niet meer tot de 3-3. Bij Emmen - Heracles Almelo bleek de ploeg uit Almelo als winnaar uit de bus te komen door een doelpunt van Sluiter na zeven minuten.

FC Volendam blijft leider in poule B met negen punten uit vier duels. Heracles en Emmen hebben beide zes punten. Excelsior staat helemaal onderaan met drie punten. FC Volendam is de enige ploeg met een positief doelsaldo (+5). Heracles (0), Emmen (-1) en Excelsior (-4)

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!