Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Citigroep doet belang in Ajax van de hand


24 december 2003 - Citigroup heeft haar aandelenpakket in Ajax van de hand gedaan, zo meldt dagblad De Telegraaf. Het Amerikaanse concern had een belang van 7,37% in de koploper van de Holland Casino Eredivisie. Het belang was 6,85 miljoen euro waard. De aandelenkoers van Ajax heeft nauwelijks gereageerd op deze beslissing, mede doordat de aandelen nu in bezit zijn van anderen.


De individuele grootbelegger Adri Strating heeft nu een belang van 5,3% in de Amsterdamse voetbalclub. Enkel belangen hoger dan 5% moeten worden aangemeld bij de Autoriteit FinanciŽle Markten. Naast Strating heeft ook de Britse verzekeraar Aviva, onderdeel van Delta Lloyd, een belang groter dan 5% te weten 5,45%.

Profiel Strating op RTLZ.nl: Beurscoryfee Strating raakte eind jaren negentig in opspraak door de Clickfonds-affaire, de beursfraudezaak waarin een deel van de financiŽle wereld in Amsterdam zich voor de rechter moest verantwoorden. Hij kreeg van de rechter een taakstraf en een boete voor deelname aan een criminele organisatie die de belastingen ontdook, maar een hoger beroept loopt nog. Strating heeft volgens het register van de AFM naast aandelen Ajax ook grote belangen in Delft Instruments, Econosto en Aino. Zakenblad Quote schatte zijn vermogen op meer dan 100 miljoen euro.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!