Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Vermeend gokschandaal bij ADO Den Haag


16 september 2007 - De directie van ADO Den Haag zal morgen met de politie Haaglanden contact hebben over een mogelijk gokschandaal. Interim-directeur John Arzbach kreeg de afgelopen weken de tip dat een of meerdere spelers in het illegale circuit op eigen wedstrijden gokken. Het is niet uitgesloten dat de spelers ook op eigen wedstrijden hebben gegokt.

,,Geld inzetten op eigen wedstrijden betekent ontslag op staande voet, aldus Arzbach tegenover het Algemeen Dagblad. ,,We hebben dat kenbaar gemaakt aan de spelers. Wij denken en geloven niet dat het gebeurt, maar wij moeten de signalen wel serieus nemen.

Arzbach doelt daarmee op afgelopen zaterdag toen heeft de clubleiding aan de gehele spelersgroep medegedeeld dat het maandag naar de politie zou stappen vanwege vermeende gokactiviteiten van een of meerdere spelers uit de selectie van ADO Den Haag.

Trainer Wiljan Vloet is volgens eigen zeggen al een aantal weken bezig met de zaak. ,,Het zit constant in mijn hoofd. Je moet voortdurend je denkpatronen scheiden. Als er een bal niet goed werd gespeeld, was er meteen dat lichte stemmetje in mijn hoofd dat zich afvroeg: zou het, zou het? Bij het terugkijken van wedstrijd ben ik bijna één keer in de verleiding gekomen om een dvd terug te spoelen en een situatie opnieuw te bekijken. Ik heb de recorder daarop meteen uitgezet.

Voor de thuiswedstrijd van morgenavond van ADO Den Haag tegen Helmond Sport heeft trainer Vloet een viertal spelers uit zijn selectie gezet. Het gaat daarbij om Rick Hoogendorp, Pascal Bosschaart, Daniël Rijaard en Yuri Cornelisse. Volgens Vloet presteert het viertal ondermaats en heeft het niets te maken met het vermeende gokken.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er is 1 reactie.


Door Zbomb op 18 september 2007 om 17:23
ben benieuwd hoe dit afloopt

Reageren | Terug ^^

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!