Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Den Bosch loopt uit ondanks gelijkspel


17 september 2007 - Koploper FC Den Bosch speelde vanavond op de achtste speeldag verrassend op eigen veld gelijk tegen Fortuna Sittard. Het gelijke spel deerde de koploper echter niet. Door verlies van RKC Waalwijk in Deventer tegen Go Ahead Eagles liep de ploeg van trainer Theo Bos zelfs nog een punt uit. Ook de nummers drie (Dordrecht) en vier (Zwolle) verloren vanavond.

FC Den Bosch - Fortuna Sittard 1-1 (1-0)
In een regenachtig Den Bosch was het Fortuna Sittard die verrassend goed voor de dag kwam. Met een aantal afstandsschoten zorgde de ploeg van Henk Wisman in de Vliert voor gevaar. Toch zou FC Den Bosch bij rust op 1-0 staan door een eigen doelpunt van Mels van Driel die de bal als laatste raakte nadat Peter van den Berg een corner wist te verlengen.
In de tweede helft ging Fortuna Sittard met een nog hevigere regenval meer risico nemen, onder meer door Grabovac uit de verdediging in de aanval te posteren. FC Den Bosch kreeg in uitvallen kansen op de 2-0 maar in de slotfase was het Fortuna Sittard dat geheel terecht een punt zou pakken. Schreurs maakte vier minuten voor tijd de gelijkmaker, het betekende zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal.

Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk 2-0 (0-0)
RKC Waalwijk profiteerde vanavond niet van het onverwachte puntverlies van FC Den Bosch. De ploeg van Zeljko Petrovic verloor in Deventer zelfs nog in de slotfase van Go Ahead Eagles. De beide invallers aan Deventerse kant Ars ('84) en Wissink ('86) tekenden voor de treffers.

BV Veendam - FC Dordrecht 2-1 (1-0)
Ook puntverlies voor FC Dordrecht. Op bezoek in en tegen Veendam werd met 2-1 verloren. Angelo Zimmerman en Patrick Lip scoorden respectievelijk vlak voor en na rust. Pas in de slotfase viel de aansluitingstreffer van FC Dordrecht via Nito Sequeira maar dat doelpunt kwam echter te laat.

ADO Den Haag - Helmond Sport 2-0
Eindelijk weer eens winst voor ADO Den Haag. Helmond Sport werd in het nieuwe stadion met 2-0 aan de kant gezet. Meric opende met een individuele actie de score. Hans van de Haar maakte er tien minuten voor tijd vanaf de strafschopstip 2-0 van. De opluchting in Den Haag was erg groot, de club kwam het afgelopen weekend in het nieuws vanwege randzaken en nu was er eindelijk weer eens wat positiefs te melden.

Overige uitslagen
RBC Roosendaal - FC Zwolle 2-1
FC Eindhoven - FC Volendam 2-6
Stormvogels Telstar - FC Emmen 0-1
AGOVV Apeldoorn - Haarlem 4-3
MVV - TOP Oss 2-2
FC Omniworld - Cambuur 1-2

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er is 1 reactie.


Door Zbomb op 18 september 2007 om 17:23
stom van den bosch, hadden anders toch maar mooi zes punten los gestaan

Reageren | Terug ^^

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!