Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Bobby Petta maakt overstap naar Fulham


31 december 2003 - Weer een landgenoot maakt de overstap naar de Premier League. Fulham maakte vandaag bekend dat men voor de rest van het seizoen Bobby Petta heeft gehuurd van Celtic. De middenvelder kwam bij Celtic de laatste tijd niet meer aan spelen toe en was beschikbaar voor een verhuur. Petta komt voort uit de jeugdopleiding van Feyenoord die hij samen met Giovanni van Bronckhorst (nu Barcelona) doorliep. In tegenstelling tot Van Bronckhorst brak Petta bij Feyenoord niet door. Via een korte periode verhuurd te zijn aan Dordrecht ‘90 en RKC Waalwijk vertrok hij bij Feyenoord om voor Ipswich Town te gaan spelen. Via de Engelse First Division club belandde de speler bij Celtic.


In de zomer van 1996 verliet Petta zijn geliefde Feyenoord. Het was de tijd dat er bij Feyenoord nauwelijks talenten doorbraken. Later gaf Petta wel toe dat hij misschien langer bij Feyenoord had moeten blijven zoals Van Bronckhorst. Petta vertrok dus naar Ipswich waar hij in 3,5 seizoen zo veel indruk maakte dat hij opviel bij Celtic. In Schotland won hij diverse prijzen waaronder het kampioenschap. Petta werd zelfs tweemaal opgeroepen voor het Nederlands Elftal in de kwalificatiereeks naar het WK 2002. Tot tweemaal toe moest Petta verstek laten gaan door blessures. Vorig seizoen kwam de kentering. Petta kwam nauwelijks meer aan spelen toe door de vele concurrentie op zijn plaats. De linksbenige middenvelder speelde vorig seizoen slechts twee duels in Premier League, dit seizoen kwam hij helemaal nog niet aan spelen toe. Nu biedt Fulham hem de kans om zich in de Premier League te etaleren.‘Ik ben blij dat we verzekerd zijn van de diensten van Bobby tot het einde van het seizoen. Hij heeft zijn waarde al lang bewezen en geeft de selectie meer diepgang en breedte. Er zijn bij mij geen twijfels dat hij niet gaat slagen bij ons in de komende maanden.’ Aldus manager Chris Coleman. Zoals bekend staat doelman Edwin van der Sar ook al weer enkele seizoenen onder contract bij Fulham dat momenteel de vierde plaats in bezit heeft in de Premier League.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!