Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Stam treurt nog over uitschakeling


20 september 2007 - Geen Champions League maar UEFA Cup voor Jaap Stam in zijn laatste seizoen als profvoetballer. Vanavond speelt hij een uitduel voor 40.000 uitzinnige fans van Dinamo Zagreb, de trotse en nog altijd ongeslagen koploper in de Kroatische competitie.

Stam over de uitschakeling tegen Slavia Praag: ,,In elk geval moeilijk te verteren. Nog steeds ja. Je hebt jezelf bepaalde doelen gesteld en als dan blijkt dat je daar weer niet aan toekomt, voel je je kloten. Dan kun je nog zoveel meegemaakt hebben als ik, maar dat zegt niets. Het is nog steeds pijnlijk. Natuurlijk neem je je voor om jezelf er snel overheen te zetten, maar ik blijf er over nadenken.

De ervaren verdediger had graag zijn ervaring in de Champions League willen gebruiken voor zijn jonge collega's. ,,Er is in de voetballerij niets mooiers om je te profileren in een competitie als de Champions League. Nu kom je misschien in stadions waar slechts een paar honderd mensen zitten. Natuurlijk moet je je ook daarvoor opladen, daar ben je prof voor. Maar het is geen Champions League. Laat trouwens niemand denken dat Dinamo Zagreb ons niets zegt. Ook die wedstrijd wil ik winnen.

Stam vervolgt in het Algemeen Dagblad. ,,Waar Ajax momenteel staat? Dat is moeilijk aan te geven momenteel. Er is een aantal jongens weggevallen waardoor automatismen zoek zijn. Het vergt tijd om nieuwe jongens in te passen. Maar in de top heb je geen tijd, daar moet je gelijk presteren. Jaren geleden was er nog wel tijd om een speler te vormen, maar dat is niet meer zo. Dat is de tol van het moderne voetbal. Aanpassingsproblemen komen bij iedereen voor, het lijkt wel of niemand daar bij stilstaat. Als jij aan een nieuwe baan begint, heeft het ook tijd nodig om je lekker te voelen. Een voetballer is ook maar een mens.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Algemeen Dagblad |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!