Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax wint topper in Alkmaar


23 september 2007 - Ajax heeft de eerste topper van het seizoen gewonnen. In Alkmaar boekte het elftal van Henk ten Cate een 3-2 zege op AZ. Luis Suarez maakte twee Amsterdamse goals.

Direct een tegenslag voor Ajax. Jaap Stam bleek niet in staat te spelen in de wedstrijd tegen AZ. De ervaren verdediger haakte in de warming-up af, hierdoor kwam er ruimte in het elftal voor Jan Vertonghen.

Na een aantal afstandsschoten van met name AZ, en een kopbal van Pelle die van de lijn werd gehaald, was het Ajax dat na ruim een half uur spelen de score zou openen. Klaas Jan Huntelaar schoot vrij eenvoudig, en bijna uit stand, een vrije trap binnen. AZ-doelman Boy Waterman leek zijn muur niet goed te hebben neergezet en kon de bal van Huntelaar niet meer keren.

Vlak voor rust leek Luis Suarez de wedstrijd al te beslissen door de 2-0 te scoren. De Uruguyaanse aanvaller werd diep gestuurd en maakte oog in oog met Waterman geen fout. In de voorgaande actie op het doelpunt raakte Thomas Vermaelen zwaar geblesseerd, het leek erop of hij zijn voorste kruisband had afgescheurd.

De wedstrijd werd alsnog spannend toen in de blessuretijd van de eerste helft AZ terug kwam in het duel. Met een hakbal van Agustien was het Demy de Zeeuw die scoorde. AZ had daarmee in de tweede helft nog alle kans om weer gelijk te komen.

AZ begon goed aan de tweede helft en kreeg na 54 minuten ook de kans om gelijk te komen. Huntelaar hield Jaliens vast bij een corner en kreeg een strafschop tegen. Mounir El Hamdaoui schoot de bal echter veel te zacht in waardoor Stekelenburg de bal kon stoppen.

Tien minuten na de gemiste strafschop van El Hamdaoui was het Suarez die de 3-1 scoorde. In het vervolg van het duel probeerde AZ het nog wel maar de echte overtuiging ontbrak. In blessuretijd maakte Dembele nog wel de 2-3 maar deze viel te laat om het Ajax nog echt moeilijk te maken.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er is 1 reactie.


Door Zbomb op 24 september 2007 om 01:30
knappe overwinning

Reageren | Terug ^^

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!