Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax bevestigt onderhandelingen met AEGON


16 oktober 2007 - Ajax heeft de onderhandelingen met AEGON bevestigd op haar website. Vanmorgen kwam De Telegraaf al met het bericht dat beide partijen dichtbij een overeenkomst waren waarbij AEGON de nieuwe hoofdsponsor van de Amsterdammers zou worden.

AEGON en Ajax zouden op hoofdlijnen een akkoord hebben bereikt over een sponsorcontract startende per 1 juli 2008. Er zijn echter nog een aantal factoren die uit de wereld geholpen moeten worden, belangrijk is bijvoorbeeld dat ABN AMRO nog akkoord dient te gaan.

Ajax en ABN AMRO hebben immers nog een contract tot en met de zomer van 2011. ABN AMRO werd onlangs echter overgenomen door een consortium met daarin ook de hoofdsponsor van Feyenoord, Fortis. Het lijkt erop dat Fortis de activiteiten van ABN AMRO bij Ajax niet wil doorzetten. Ajax verwacht op korte termijn de definitieve uitkomst van de onderhandelingen met AEGON te kunnen melden.

Volgens Van den Wall Bake over de ontwikkeling: "Ajax komt op een gedeelde negende plaats met Arsenal en Chelsea en nog voor clubs als Liverpool en Juventus. Dit is een enorme positieve ontwikkeling. Het bevestigt de tendens dat steeds meer grote bedrijven vertrouwen hebben in de sport. Het is een reflectie van de kracht van de sport.”

Volgens marketingdeskundige Frank van den Wall Bake is de keuze van AEGON voor Ajax ingegeven door de sterke internationale ambities van het bedrijf, zo meldt hij tegenover De Teleegraaf. „Met schaatsen lukt het niet om in het buitenland naam te maken, maar met Ajax wel. De voetbalclub is wereldwijd bekend en dat geeft Aegon een internationaal platform. Ook andere bespelers van de markt op wereldniveau hebben dat al ingezien, zoals ING dat in de Formule 1 is gestapt.”

Over AEGON: Het concern, met het hoofdkantoor in Den Haag, had over 2006 wereldwijd een omzet van 36,6 miljard euro. De nettowinst van AEGON bedroeg in 2006 2,8 miljard euro. Er werken ruim 29.000 werknemers bij het concern dat gespecialiseerd is in hypotheken, verzekeringen en pensioenen.

Volgens de laatste berichten zouden Ajax en AEGON een contract aangaan met een looptijd van minimaal zeven seizoenen. AEGON zal Ajax jaarlijks 10 tot 12 miljoen euro betalen, hiermee behoort de club direct tot een van de best betaalde wat betreft shirtsponsoring.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!