Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax boekt ruim 10 miljoen euro verlies


18 oktober 2007 - Ajax heeft vanmorgen haar jaarcijfers bekend gemaakt over het seizoen 2006-2007. Het nettoverlies van de beurgenoteerde club is weer verder opgelopen, van 6,6 miljoen euro vorig jaar naar een bedrag van 10,4 over het afgelopen seizoen.

Ajax boekte een netto-omzet van 64,9 miljoen euro, 12,8% minder als in het seizoen 2005-2006. De club wijt de daling aan het missen van de Champions League, FC Kopenhagen bleek in voorronde van dat toernooi te sterk.

De kaartverkoop gign juist wel weer beter. In totaal zette het 6,7 miljoen euro meer om in de losse kaartverkoop terwijl ook de omzet uit seizoenskaarten met 600.000 euro steeg. Ook de omzet van het aantal verkochte business seats en skyboxen ging omhoog.

Dit seizoen speelt Ajax opnieuw geen Champions League. Toch zal men dit seizoen hoogstwaarschijnlijk wel positief afsluiten aangezien transfers van Babel, Sneijder en De Mul erin moeten worden verwerkt.

Het aandeel Ajax staat op Euronext iets hoger dan de opening van 8,50 euro.


Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!