Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax: 'amateurs uit bekertoernooi'


19 oktober 2007 - Ajax lijkt zich niet populair te hebben gemaakt onder de clubs uit het amateurvoetbal. Ajax-directuer Maarten Fontein wil namelijk de opzet van het bekertoernooi drastisch veranderen, waarbij er geen ruimte meer is voor amateurclubs.

UEFA-voorzitter Michel Platini heeft plannen waarbij de beker straks een belangrijke rol gaat spelen. Vier bekerwinnaars zouden uiteindelijk doorstromen naar de Champions League. Dat gaat overigens ten koste van de nummer twee in de competitie die niet langer mag deelnemen aan de voorrondes van de Champions League.

"Dan zullen wij de KNVB voorstellen de bekeropzet aan te passen", aldus Ajax-directeur Maarten Fontein in De Telegraaf. "We moeten voorkomen dat een opportunistisch clubje de nationale beker wint en vervolgens internationaal de Champions League misloopt. Daar is het Nederlandse voetbal niet mee gediend. Ook de amateurs moeten we dan buiten houden."

De KNVB heeft al laten weten dat het niet mogelijk is om amateurclubs uit te sluiten, het bekertoernooi is namelijk van de gehele voetbalbond en dus niet alleen voor profclubs. Ajax wist zich pas in de verlenging te kwalificeren voor de volgende ronde, amateurclub Kozakken Boys hield lang stand.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!