Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Van Wonderen zegt voetbal vaarwel


5 januari 2004 - Met of zonder Ruud Gullit zal Feyenoord het volgend seizoen in ieder geval moeten doen zonder Kees van Wonderen. De speler vindt het na dertien seizoenen betaald voetbal wel genoeg en zal zijn voetbalschoenen aan het einde van het seizoen aan de wilgen hangen. Van Wonderen maakte zijn besluit bekend op RTL Teletext. Naast Feyenoord kwam Van Wonderen ook uit voor NEC (drie seizoenen) en NAC Breda (twee seizoenen).


Van Wonderen brak pas op late leeftijd door en speelde op 22 jarige leeftijd pas zijn eerste wedstrijd in het betaald voetbal. NEC gaf hem drie seizoenen de kans zich te ontwikkelen in de eerste divisie waarna hij vertrok naar NAC Breda. In de Eredivisie bij NAC groeide hij al gauw uit tot een betrouwbare middenvelder en vertrok Van Wonderen na twee seizoenen naar Feyenoord. Van Wonderen stond altijd te boek als een groot talent en acteerde onder meer in de Wiel Coerver video. De middenvelder had echter groeiproblemen en was met 22 jaar pas echt gereed voor betaald voetbal. Bij Feyenoord zakte Van Wonderen al snel een linie door naar de verdediging die hij nauwelijks meer zou gaan verlaten. Van Wonderen sluit zijn loopbaan dus af in Nederland, enkele seizoenen geleden was er nog concrete interesse van Aston Villa maar besloot de speler te blijven. De 35 jarige speler acteerde tot nu toe in 351 competitieduels waarin hij 37 maal scoorde. Van Wonderen speelde vijf interlands en werd met Feyenoord kampioen in het seizoen 1998/1999. Grootste succes was natuurlijk het winnen van de UEFA Cup.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!