Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

FC Eindhoven zet Coolen op straat


25 oktober 2007 - FC Eindhoven heeft met oniddelijke ingang afscheid genomen van trainer Louis Coolen, zo meldt de club uit de Jupiler League op haar eigen website. Gisteren werd het besluit van het bestuur van FC Eindhoven aan Coolen medegedeeld waarop hij op non-actief werd gesteld.

Vanwege teleurstellende resultaten zat een vertrek van Coolen bij FC Eindhoven er eigenlijk al een tijdje aangekomen. Een ontslag werd enkele weken geleden nog uitgesteld maar nu is het dan toch zo ver. Eindhoven wacht al sinds eind augustus op een overwinning in de Jupiler League en is momenteel terug te vinden op de twintigste, en dus laatste, plaats op de ranglijst. Wel was Coolen verantwoordelijk voor een bekerstunt door in het eigen Jan Louwers-Stadion Vitesse te verslaan.

De club op haar eigen website: 'Het bestuur betreurt dat ze deze beslissing heeft moeten nemen, omdat trainer Coolen een belangrijke bijdrage heeft geleverd in de professionalisering van de club. Verder wil het bestuur onderstrepen dat het niet heeft gelegen aan de inzet en betrokkenheid en dat zij respect heeft voor het onbetwiste vakmanschap van haar voormalige trainer. Echter heeft zij wel moeten constateren dat de uitwerking en invloed van Coolen niet hebben geleid tot de gewenste resultaten.
Deze twijfels zijn de afgelopen periode toegenomen en hebben uiteindelijk geleid tot de beslissing om afscheid van elkaar te nemen.'

Als interim-coach is assistent trainer Ernest Faber aangesteld. De komende weken zal het bestuur van FC Eindhoven inventariseren welke beschikbare kandidaten in aanmerking komen om Coolen op te volgen. Verwacht wordt dat dit pas in de winterstop zal leiden tot een aanstelling.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!