Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Bekerthriller in Kerkrade


30 oktober 2007 - Een ware bekerthriller in Kerkrade. Bij rust keek Roda JC nog tegen een 2-0 achterstand aan. In de tweede helft leek de thuisploeg zich vast te lopen op De Graafschap maar via een gelijkmaker van meegekomen doelman Bram Castro werd er een verlenging uitgesleept. In de verlenging was het Marcel Meeuwis die scoorde.

Afgelopen weekend troffen beide teams elkaar al in de Eredivisie, toen won Roda JC met 1-0 van De Graafschap. De Graafschap pakte in Kerkrade vanavond brutaal de leiding. Lasse Schöne opende na 27 minuten de score na een solo van Niklas Tarvajärvi. Een paar minuten later werd het al 2-0 na een kopbal van Joost Volmer. De 2-0 voor De Graafschap zou ook de ruststand betekenen.

In de tweede helft probeerde Roda JC de bezoekers uit Doetinchem pijn te doen. Het elftal van Atteveld kwam echter nauwelijks door de Doetinchemse muur heen. Uiteindelijk moest Van Fessem zich gewonnen geven bij een afstandsschot van Andres Oper. De Graafschap gaf zich echter nog altijd niet gewonnen en leek af te stevenen op een knappe overwinning.

Vier minuten in blessuretijd van de reguliere speeltijd was het echter de meegekomen doelman Bram Castro die de gelijkmaker voor zijn rekenin nam. De Belgische doelman van Roda JC kon bij de eerste paal vrij opduiken en tikte de bal achter zijn collega Van Fessem.

De Graafschap zat er in de verlenging helemaal doorheen. Roda JC kwam uiteindelijk op voorsprong na een toegekende strafschop, welke overigens geheel terecht was na een overtreding van Volmer op Tioté. Na 110 minuten was het dus Marcel Meeuwis die vanaf elf meter kon scoren. Meeuwis wist evenals afgelopen weekend hier wel raad mee en bezorgde Roda JC daarmee een plaats bij de laatste zestien in het bekertoernooi.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!