Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Heerenveen verslaat PSV met 2-1


3 november 2007 - SC Heerenveen heeft PSV vanavond in het Abe Lenstra Stadion op het eerste verlies van dit seizoen getrakteerd. PSV verloor in Friesland vanavond met 2-1. Het betekende voor Jan Wouters ook direct een nederlaag in zijn eerste wedstrijd als interim-coach.

PSV startte vanavond verrassend genoeg met drie verdedigers om zo een extra mannetje op het middenveld in te kunnen zetten. Het pakte niet helemaal goed uit. Roy Beerens, een product uit de jeugdopleiding van PSV maar afgelopen zomer overstap naar Heerenveen, maakte op de rechterflank met zijn individuele acties voldoende indruk. Beerens was een plaag voor PSV.

Toch zou PSV vanavond op voorsprong komen. Brian Vandenbussche werd bij een voorzet van Perez gehinderd door een eigen verdediger. Danko Lazovic kreeg de bal voor zijn voeten en kon in een leeg doel de bal binnenschuiven. Enkele minuten na de openingstreffer was het echter al weer gelijk. Kristian Bak Nielsen kopte een vrije trap van Pranjic achter PSV-doelman Gomes. In Heerenveen zou 1-1 ook de ruststand zijn.

Beerens zou in de tweede helft veel minder in het spel voorkomen doordat Dirk Marcellis na de rust op hem werd gezet. Toch was het Heerenveen wat in de tweede helft nog zou scoren. Een voorzet van invaller van Miralem Sulejmani werd ongelukkig van richting veranderd door Kromkamp die hierop de bal in het doel van Gomes zag rollen. Heerenveen dus op voorsprong en voor de eerste keer dit seizoen Gomes twee keer in een duel geklopt.

De Friezen zouden de 2-1 ook vasthouden. In de slotfase moest PSV met een man minder verder na een tweede gele kaart van Edison Mendez. Het wordt voor PSV nog een moeilijke week met woensdag Fenerbahce in Istanbul en zondag AZ in Eindhoven.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!