Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Nieuw uittenue voor Oranje


14 november 2007 - Het Nederlands Elftal heeft een nieuw uittenue, het betreft een lichtblauw shirt met donkerblauw broekje en witte sokken. Op 21 novmeber wanneer Oranje in Minsk tegen Wit-Rusland speelt zal de ploeg van Marco van Basten voor het eerst in het nieuwe shirt spelen.

Er is voor het eerst in de historie van het Nederlandse voetbal gekozen voor de kleur nassaublauw, welke nauw verbonden is met het Koninklijk Huis. Over het gehele shirts loopt via de borst de drie kleuren van de natoinale vlag: rood, wit en blauw.

Ook het Wilhelmus komt terug in het shirt. Aan de binnenzijde van de kraag staat in minieme letters ,,Wilhelmus van Nassouwe, ben ik, van Duitsen bloed, den Vaderland getrouwe, blijf ik tot in den dood." Oranje zal twee jaar lang dit shirt gaan dragen, een nieuw oranje thuistricot zal pas vlak voor het Europees Kampioenschap gepresenteerd worden.

Voor meer informatie over het nieuwe shirt of om direct al een tenue te bestellen verwijzen we je graag door naar Voetbalshop.nl

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!