Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Feyenoord wint stadsderby tegen Sparta


26 december 2007 - Vandaag stond de strijd tussen Rotterdam-Zuid en Rotterdam-West weer op het programma. De Kuip was het toneel voor de stadsderby tussen Feyenoord en Sparta. Feyenoord werd de winnaar door een 2-0 zege.

Al na vier minuten spelen kwam Feyenoord op een 1-0 voorsprong. Nourdin Boukhari wilde de bal vanaf de middenlijn terugspelen op zijn eigen doelman, de aanvoerder van Sparta had blijkbaar Roy Makaay over het hoofd gezien. Oog in oog met Westerveld was Makaay koelbloedig genoeg om zijn ploeg op een 1-0 voorsprong te zetten.

Feyenoord ging al na de 1-0 een tempo lager spelen, Sparta bleef hierdoor in het duel. Henk Timmer moest zelfs een aantal malen optreden. Aan de andere kant was Feyenoord voornamelijk aan de linkerflank met De Cler en Lee gevaarlijk met voorzetten richting het vijfmetergebied. Het bleef in Rotterdam echter bij een 1-0 ruststand.

Ook in de tweede helft liet Sparta zich zien. Een vrije trap van Sjaak Polak belandde op de lat, in de rebound kopte ook Roberts nog eens op de lat. Pas daarna kon Feyenoord de bal wegwerken. Sparta kreeg nog een aantal kansen, al waren deze een stuk minder groot als die eerdergenoemde. Het zou echter Feyenoord zijn dat op 2-0 kwam.

Een schitterende bal van invaller Luigi Bruins kwam aan bij Andwele Slory welke de bal strak voorgaf op Roy Makaay. De aanvaller kreeg de bal uiteindelijk via de voet van Schenkel en schoot raak vlak voor de doellijn. In het restant van het duel kreeg Feyenoord nog een aantal kansjes maar het bleef bij 2-0. Feyenoord heeft hierdoor in ieder geval even de koppositie in handen, afhankelijk van het resultaat van PSV in Groningen kan dat langer gaan duren.

Foeke Booy zat vanmiddag voor het eerst op de bank bij een competitieduel van Sparta Rotterdam. De coach werd geassisteerd door Adri van Tiggelen en Fred Grim. De eerste wedstrijd ging dus verloren, toch zag Booy voldoende aanknopingspunten om het restant van het seizoen met vertrouwen tegemoet te zien.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!