Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

AZ sluit jaar af in linkerrijtje


30 december 2007 - AZ eindigt het jaar 2006 nog net in het linkerrijtje. De ploeg van Louis van Gaal klom door een 1-0 overwinning op Heracles naar een negende positie op de ranglijst. AZ heeft in vergelijking met andere ploegen wel twee duels minder gespeeld.

AZ was vandaag vele malen beter dan Heracles. In het eigen DSB-stadion domineerde AZ, tot echt grote kansen leidde het echter niet. Heracles-doelman Pieckenhagen werd slechts sporadisch op de proef gesteld.

Nadat AZ in de tweede helft met een man minder kwam te spelen, viel het doelpunt wel. Gretar Steinsson was de doelpuntenmaker nadat enkele minuten daarvoor invaller Julian Jenner een rode kaart had gekregen. Jenner was net vijf minuten in de ploeg voordat hij natrapte naar een tegenstander.

Winst dus voor AZ. De belangrijke maand januari wacht nu voor de ploeg uit Alkmaar. Met de Mexicaan Hugo Moreno, de Deense middenvelder Poulen en mogelijk ook nog de gewenste Afonso Alves kan AZ de achtervolging gaan starten. Heracles zal alles op alles moeten zetten om ook dit jaar weer de playoffs tegen degradatie te ontlopen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!