Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

'Afonso Alves dan toch naar AZ'


2 januari 2008 - AZ heeft dan eindelijk Afonso Alves te pakken. De Braziliaanse aanvaller komt voor achttien miljoen euro over van SC Heerenveen, zo meldt Voetbal International. Afgelopen zomer ketste een transfer van Alves naar Alkmaar nog af.

Eindelijk heeft AZ dan de zo gewenste goaltjesdief. Met een transfersom van achttien miljoen euro verplettert het ook meteen haar eigen transferrecord. Dat werd afgelopen zomer met een transfersom van vijf mijoen euro neergeteld voor Graziano Pelle (Lecce). Overigens is de transfersom ook een record voor Nederland, nog nooit betaalde een Nederlandse club zo veel geld voor een speler.

Doelpunten maken was in de eerste seizoenshelft het manco van AZ. Mede hierdoor sloot de ploeg van Louis van Gaal 2007 af op een teleurstellende negende plaats. Afgelopen zomer liet AZ zowel Koevermans als Arveladze vertrekken en haalden hiervoor Graziano Pellè, Ari, Mounir El Hamdaoui naar Alkmaar. Daarnaast bleef ook Dembele aan. Het viertal scoorden dit seizoen gezamenlijk slechts 12 keer.

SC Heerenveen hield al enige tijd rekening met het vertrek van Alves. Met de aanwezige aanvallers lijken de Friezen voorlopig ook nog geen nieuwe spits aan te trekken. De voorkeur gaat uit naar een nieuwe middenvelder, een nummer tien.

AZ en SC Heerenveen ontkennen momenteel nog een mogelijke transfer, maar er lijkt spoedig meer nieuws te komen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!