Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax wint met grote cijfers van AZ


13 januari 2008 - Ajax heeft vanmiddag in de eigen Amsterdam ArenA met maar liefst 6-1 gewonnen van AZ. Bij rust had Ajax al een 2-1 voorsprong. Het arbitrale kwartet met aan de leiding Roelof Luinge zal het nodige moeten uitleggen.

Al binnen vijf minuten kwam AZ op een 1-0 voorsprong. Nadat eerst nog de paal werd geraakt was het in de rebound Ari die de score opende. Een speler van AZ was op het moment van binnenschieten van Ari echter hinderlijk buitenspel, het was het eerste moment in een reeks van gebeurtenissen waar het arbitrale kwartet invloed op had.

AZ bleef aardig voetballen maar ook Ajax kwam meer in het stuk voor. Een afgeslagen bal welke hard werd binnengeschoten door Jan Vertonghen betekende de gelijkmaker. Het was geheel terecht in deze wedstrijd waar Ajax en AZ aan elkaar gewaagd waren. Vlak voor rust was het opnieuw het arbitrale kwartet in een hoofdrol. Huntelaar kopte een corner binnen welke duidelijk door Demy de Zeeuw werd weggeslagen.

Luinge kende Ajax een strafschop toe en gaf De Zeeuw een rode kaart. Op zich is dat allemaal duidelijk ware het niet dat de bal al ver achter de doellijn was toen De Zeeuw de bal er uit sloeg. De assistent-scheidsrechter had dit moeten waarnemen maar deed dit niet. In principe was het een doelpunt voor Ajax en dat was het. Nu werd AZ dubbel benadeeld door het wegzenden van De Zeeuw. De toegekende strafschop werd binnengeschoten door Kenneth Perez.

In de tweede helft probeerde AZ nog de gelijkmaker te forceren. Ajax ontsnapte in een aantal situaties waarbij een strafschop kon worden gegeven, Ruud Vormer werd bijvoorbeeld licht getoucheerd door Maarten Stekelenburg. Aan de andere kant was het Klaas Jan Huntelaar die de trekker wel overhaalde, het werd 3-1.

Ajax liep in het restant van het duel uit naar een 6-1 overwinning. Kennedy Bakircioglu, invaller Leonardo en nogmaals Klaas Jan Huntelaar zette deze eindstand op het bord. Een enigzins geflatteerde overwinning van Ajax op AZ, na afloop zal er het nodige worden nagepraat zeker over het moment vlak voor rust.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!