Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Kabelmaatschappijen gaan bieden op rechten Eredivisie


14 januari 2008 - De kabelmaatschappijen Casema, @Home en Multikabel hebben het plan om alle voetbalrechten van de Eredivisie te kopen. Door het drietal is een bod uitgebracht op de live-uitzendingen, samenvattingen, radio en telefonie.

De drie maatschappijen zijn enige tijd geleden opgegaan in het nieuwe kabelbedrijf Zesko Holding, wat daarmee de grootste aanbieder op het gebied van kabeltelevisie is geworden. Een woordvoerder van Casema heeft verklaard interesse te hebben in de voetbalrechten maar dat dit niet ten koste van alles zou gaan.

In De Telegraaf wordt het bedrag van 100 miljoen euro genoemd als bedrag waar de drie bedrijven zich op richten. Mediabedrijven hebben tot en met donderdag de tijd een bod te doen op de rechten van de Eredivisie waar tevens de voorkeur kan worden uitgesproken voor contracten met een looptijd van 3, 4 of 5 seizoenen.

Momenteel ontvangen de club in de Eredivisie een bedrag van 70 miljoen euro wat door Versatel en Talpa werd betaald. Deze rechten gingen door overnames over naar Tele 2 en de RTL-groep.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!