Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax wint dankzij oud-Groningers


16 april 2008 - Ajax blijft in de race voor het kampioenschap. Uitgerekend twee oud-Groningers bezorgden de Amsterdammers vanavond in de Euroborg de drie punten. Rasmus Lindgren opende de score, in de tweede helft zette Luis Suarez Ajax opnieuw op voorsprong nadat Cahais op slag van rust had tegengescoord.

Het duel kon afgelopen zondag geen doorgang vinden na de brand op de fanatieke zijde van de Euroborg, Z-Side nadat een aantal WC-rollen werden aangestoken. Spelers kampte met ademhalingsproblemen en hierop werd besloten het duel uit te stellen. Vandaa vond de herkansing plaats en gelukkig liep alles volgens wens.

De Groningen-fans waren zo nu en dan nog wel vijandig. Wat wil je ook? In een tijdsbestek van enkele maanden werd door Ajax maar liefst driemaal aangeklopt voor spelers van FC Groningen. Luis Suarez, Bruno Silva en Ramus Lindgren maakte de overstap naar Amsterdam. Het drietal werd dan ook regelmatig uitgefloten en toegezongen, daarnaast zong men regelmatig over een aanstaand kampioenschap van PSV.

FC Groningen opende overigens sterk aan het duel maar gaven al snel het initiatief over aan Ajax. De bezoekers kregen steeds meer grip op het duel zonder overigens echt grote kansen te verkrijgen. Rasmus Lindgren kon uit een standaardsituatie geheel vrij inkoppen, Groningen-doelman Van Loo stond aan de grond genageld. Ajax had haar voorsprong te pakken en kreeg nog een aantal kansen. Op slag van rust was het echter de Argentijnse verdediger van Groningen, Cahais, die de gelijkmaker aantekende.

In de tweede helft gingen beide teams op zoek naar de tweede goal. Zowel FC Groningen als Ajax kreeg kansen om ook tot scoren te komen. Groningen was zelfs het meest gevaarlijkst en mocht de meeste aanspraak maken op een treffer, Marnix Kolder was nog het dichtst bij maar zijn inzet eindigde op de lat. In de tegenstoot viel de bal juist aan de andere kant binnen. Rommedahl kwam door op de rechterflank en gaf de bal voor bij de tweede paal waarbij Suarez de bal van dichtbij kon intikken. Met nog 25 minuten te gaan bleef FC Groningen aanvallen. De gelijkmaker leek er aan te komen. Ajax hield echter stand en mag zodoende blijven hopen op de titel.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!