Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax wint opnieuw van Heerenveen


5 mei 2008 - Ajax heeft zoals verwacht de finale van de playoffs om een plaats in de voorronde van de Champions League bereikt. Vandaag won de ploeg van Koster in de eigen Amsterdam ArenA met 3-1 nadat het eerder al met 2-1 had gewonnen van SC Heerenveen. Door de overwinning is Ajax al verzekerd van de UEFA Cup en kan het bij het winnen van de tweekamp tegen FC Twente opnieuw in de voorronde van de Champions League komen.

Michael Bradley kreeg wel heel makkelijk een gele kaart in de beginfase van de wedstrijd. Het zou een dure gele kaart zijn want vlak voor rust maakte Bradley een domme tackle op Huntelaar waardoor hij zijn tweede gele kaart van de avond zou krijgen. Diep in blessuretijd kreeg Ajax ook nog eens een strafschop toegekend. Jeffrey Sarpong, die verrassend genoeg in de basis mocht starten, kwam door in de zestien van Heerenveen en liet zich gewillig vallen na contact met Rob van Dijk. Kenneth Perez benutte de toegekende strafschop.

Er was in de eerste helft ook een flinke tegenvaller voor Ajax. Luis Suarez moest per brancard het speelveld verlaten, hoogstwaarschijnlijk heeft hij zijn middenvoetsbeentje gebroken. Na rust verscheen ook Maarten Stekelenburg niet meer terug bij Ajax, Dennis Gentenaar was zijn vervanger. Enkele minuten na rust had Ajax de buit helemaal binnen. Via door voor Suarez ingevallen Rommedahl en opnieuw een goal van Perez kwam Ajax op 3-0. Vlak daarna redde Pranjic nog de Friese eer maar veel verder kwam het niet meer.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!