Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

RKC en ADO spelen opnieuw gelijk


15 mei 2008 - Er komt een derde en alles beslissend duel tussen RKC Waalwijk en ADO Den Haag. Na de 1-1 in Den Haag eindigde het treffen tussen de beide clubs nu 2-2 in Waalwijk ondanks dat ADO bijna zeventig minuten met een man meer speelde en na de rust een voorsprong in handen had.

Aanstaande zondag valt in Den Haag de beslissing wie komend seizoen in de Eredivisie zal terugkeren, RKC Waalwijk dan wel ADO Den Haag. Vanavond was het een spektakelduel in het Mandemakers Stadion. De wedstrijd had alles in zich.

Allereerst was er de vroege openingsgoal van Frank van Mosselveld, al na vier minuten kwam RKC op een 1-0 voorsprong. RKC was in die fase de bovenliggende partij en leek een makkelijke avond tegemoet te gaan. Van Mosselveld ging echter tot twee keer toe in de fout en werd van het veld gestuurd. Uit de vrije trap die volgde was het Kum die ADO Den Haag op gelijke hoogte bracht.

ADO Den Haag werd met een man meer de bovenliggende partij. De ploeg van Wiljan Vloet kreeg de nodige kansen om op voorsprong te komen, een doelpunt bleef echter uit. De spelers van RKC knokten voor alles wat ze waard waren. Beide teams gingen rusten met een gelijke stand, 1-1.

Vlak na rust was daar wel de logische voorsprong van ADO, het was Hans van de Haar die scoorde. Het bolwerk RKC leek te gaan vallen, ADO Den Haag leek verder te gaan weglopen. Opnieuw bleef een doelpunt uit en ging RKC offensiever voetballen. Uiteindelijk zou dat vlak voor tijd leiden tot de gelijkmaker van invaller Kevin Vink. Evenals bij de eerste Waalwijkse treffer uit een standaardsituatie.

Niet alleen op het veld werd er danig geknokt en gebikkeld. Ook buiten de lijnen was dat het geval, de fans van RKC en ADO kenden een confrontatie. De ME keek toe maar greep niet in. Zondag is in Den Haag de return.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!