Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Den Ouden mogelijk naar Korea


7 juli 2003 - Geert den Ouden sloeg aanbiedingen van FC Zwolle en FC Volendam af en gaat mogelijk nog een keer kijken in Korea waar zich opnieuw club heeft gemeld voor de aanvaller. Ook zou er interesse van een Zweedse club zijn in de aanvaller.

In een interview met Radio Rijnmond heeft aanvaller Geert den Ouden (voorlopig) duidelijkheid gegeven over zijn toekomst als voetballer. Den Ouden heeft bij RBC Roosendaal een aflopend contract en kan zodoende transfervrij vertrekken uit Brabant. Hieronder volgt zijn verhaal:
"Ik ben druk bezig en er is diverse interesse. Vandaar ook dat ik heb gewacht om al bij een club te tekenen. Ik ben 3 weken geleden in Korea geweest bij een club (Busan Icons), maar dat is op niks uitgelopen eigenlijk. Op dit moment ligt er een aanbieding van een andere club uit Korea, een club met een hele moeilijke naam. Die club wil me heel graag hebben, maar ik heb wel een aantal voorwaarden gesteld. Het is niet de bedoeling dat ik voor de 2e maal naar Korea ga en met lege handen terugkom. En die club heeft alles dusdanig geregeld dat er niks fout kan gaan, en als er wat fout gaat, dat er een bepaalde garantie is hoe of wat, dus dat ik daar niet voor de 2e keer voor niks naar toe ga. Het is wel zo dat ik nog een paar dagen van die club heb gekregen om die beslissing uit te stellen, om voor mezelf te zeggen: ja ik wil het echt doen of nee. Dus vandaar dat ik nog even gewacht heb om een beslissing te nemen. Ik denk niet dat ik uit beeld raak."

"Omdat er ook wat interesse is vanuit Nederland wil ik voor mezelf een goede beslissing nemen. Ik ben er zelf van overtuigd op het moment dat ik voor een jaar naar Zuid-Korea ga, want ik wil niet langer dan voor een jaar naar een verre buitenlandse club omdat ik eerst wil kijken of ik het er naar m'n zin kan hebben, dat ik in beeld blijf. Ik heb hier in Nederland een goede naam opgebouwd. Ik ben geen topvoetballer (op dat moment maakte de presentator de opmerking "maar je kan wel lekker zingen" waarop Den Ouden antwoordde "ja dat is nog een tweede bijzaak". Mensen weten wat ik kan, ik kan een doelpunt maken waar ik ook speel, dat heb ik ook bewezen. Dus mensen zullen mij niet gouw vergeten, daar ben ik echt niet bang voor."

Op de opmerking dat hij ook zou kunnen kiezen voor 3 jaar De Graafschap antwoordde Den Ouden als volgt: "Die overweging heb ik dus genomen. Ik ben ook bij De Graafschap geweest. Ik heb daar in principe afgesproken toen ik daar was van de week dat ik gisteren (zaterdag) om 12 uur daar uitsluistel over zou geven, of ik op dit moment naar de Graafschap zou komen of niet en ik heb gisteren nee gezegd, omdat ik toch nog graag andere dingen af wil wachten, omdat ik er 100% van overtuigd ben, omdat ik ook een 100% aanbieding op zak heb, dat ik aan de bak kom. Volgens Den Ouden is het geen keuze om meer geld. Ik kan zeggen: Ik wil hier in Nederland 3 jaar voetballen, dat ik 3 jaar zeker ben maar die overtuiging heb ik ook als ik voor een jaar na Korea ga, daar kan ik het ook naar mijn zin hebben. En het is niet zo dat ik zeg het is puur voor het geld. Mensen zeggen: waarom wacht je zolang want de markt is krap, maar op dit moment is voor een spits de markt helemaal niet krap, want ik word aan alle kanten gebeld. Er is nog een club in Zweden, waarvan ik de naam verder niet ga noemen, die zich nog gaat melden maandag, dus dat betekent dat er zich voldoende zaken voor me melden. Dus dat ik niet op een schopstoel zit, dat ik onder druk een contract moet gaan tekenen. Dat heb ik ook gewoon eerlijk tegen de clubs gezegd. Ik heb gewoon open kaart gespeeld. Ik heb ook gewoon gezegd dat ik in Korea een kans heb, en daardoor dus niet andere clubs aan de lijn wil houden want dat wil ik niet. Daar ben ik een te eerlijk man voor."

Den Ouden liet ook nog weten dat hij FC Zwolle en FC Volendam heeft afgezegd omdat hij daar niet wil spelen, dus dat hij al een aantal kaarten heeft weggegooid. "Als je een keuze hebt moet je niet te snel ja zeggen, zeker niet in deze tijd. Ik wacht gewoon even af. Het niveau van het voetbal in Korea is technisch en fysiek aardig, ze zijn conditioneel heel erg goed maar tactisch is het wat minder. Het is minder dan de eredivisie, maar je kunt het ook niet vergelijken met de eerste divisie. Tactisch hebben ze gewoon wat minder. Ze willen wel wat aanpassen, ze willen heel veel Europese trainers hebben omdat die toch op een andere manier in Europa spelen", aldus Geert den Ouden (Bron : RTV Rijnmond / RBC.netwerk.to)
Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!