Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Groningen heeft Andreas Granqvist binnen


9 juli 2008 - FC Groningen heeft de transfer van Andreas Granqvist afgerond. De 23-jarige verdediger komt voor een transfersom van 1 miljoen euro over van het Engelse Wigan Athletic. De Zweeds international tekende in Groningen een contract voor vier seizoenen.

Granqvist had bij Engelse Wigan Athletic nog een doorlopend contract en stond in de belangstelling van een groot aantal clubs. De ambities van Groningen alsmede de aanwezigheid van zijn landgenoten Marcus Berg en Frederik Stenman deden hem er toe besloten te kiezen voor de ploeg van trainer Ron Jans.

Manager technische zaken Henk Veldmate op de website van FC Groningen: 'Wij volgen hem al langer. Granqvist is een echte centrale verdediger; groot, sterk en een goede kopper. Hij wil bovendien graag van achteruit voor een voetballende opbouw kiezen.' Na een teleurstellend seizoen bij Wigan Athletic werd Granqvist het afgelopen seizoen verhuurd aan Helsinborg waar de speler weer helemaal opbloeide. Het was voor Groningen aanleiding aan te kloppen bij Granqvist.

Granqvist op de website van Groningen: 'Ik beschouw FC Groningen als een club waar ik me verder kan ontwikkelen. Ik heb bij Wigan Athletic niet veel gespeeld en voor mij was het nu belangrijk een club te kiezen die ook qua voetbal bij me past. Ik ben een speler die liever voor de opbouw kiest, dan de lange bal hanteert. Ik ben nog jong en wil me graag verbeteren. Ik zie in Groningen de club die me deze mogelijkheid biedt.'

De drievoudig international. die op het afgelopen Europees Kampioenschap wel bij de selectie zat maar niet tot spelen kwam. vervolgt:'Ik ben hier nu twee keer geweest en de stad doet me in veel opzichten denken aan Helsingborgs. Het voelt vertrouwd en ik heb er een goed gevoel bij. Wat het stadion betreft: ik heb in Engeland heel wat gezien, maar Euroborg is ook echt een fantastisch stadion.'

FC Groningen heeft dus naast de Nigeriaanse middenvelder Femi en Gonzalo Garcia Garcia een derde versterking voor komend seizoen binnen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!