Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

De Jupiler League is begonnen


8 augustus 2008 - De eerste speeldag in de Jupiler League zit erop. Degradant VVV Venlo pakte in de eigen Koel direct goed uit, er werd met 5-0 gewonnen van Go Ahead Eagles. De topper tussen FC Den Bosch en RKC Waalwijk eindigde in 1-1.

FC Den Bosch - RKC Waalwijk 1-1 (0-1)
Op papier was dit de topper in de Jupiler League met de nummers twee (RKC) en drie (Den Bosch) van het afgelopen seizoen, ook dit jaar zullen beide teams vermoedelijk weer bovenin meedraaien. Al na twaalf minuten spelen kwam RKC Waalwijk op een 1-0 voorsprong na een treffer van Luwamo Garcia. Zowel RKC als Den Bosch kregen in het vervolg van het duel kansen maar een doelpunt bleef lange tijd uit. Tot elf minuten voor tijd waar Frank van Mosselveld de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman kreeg na een inzet van Arjan Ebbinge.

FC Dordrecht - FC Eindhoven 2-0 (0-0)
Een vernieuwd FC Dordrecht heeft vanavond met 2-0 gewonnen van FC Eindhoven, een van de clubs die nadrukkelijk worden genoemd als mogelijke degradant aan het einde van het seizoen. Dordrecht zag deze zomer smaakmaker Nick van der Velden vertrekken naar AZ maar wist desondanks een aantal andere interessante spelers aan te trekken. Rihairo Meulens en Ricky Siberie zijn twee van die nieuwelingen, vanavond maakten ze beide hun eerste competitiegoal van Dordrecht.

VVV Venlo - Go Ahead Eagles 5-0 (1-0)
VVV Venlo maakte vanavond gehak van Go Ahead Eagles, in De Koel won de ploeg van Jan van Dijk met 5-0. El Gaaouiri opende na achttien minuten spelen de score. Na rust maakte nieuweling Ruben Schaken (foto) er 2-0 en 3-0 van. Calabro en Dadda zouden in de slotfase van het duel de 5-0 eindstand op het bord zetten. VVV Venlo is in ieder geval voor een week de koploper in de Eredivisie.

FC Zwolle - MVV 0-0
Twee subtoppers van het voorbije seizoen willen komend seizoen weer bovenin meedraaien en hopen op een plaatsje in de playoffs. Gelet op de selecties van zowel FC Zwolle en MVV kan dat ook zeker lukken. Vandaag kwamen beide teams in Zwolle niet tot scoren. Wel vestigde MVV een bijzonder feit, aan de aftrap stond slechts 1 Nederlandse speler. Nooit eerder in de historie van de Eerste Divisie had een team zoveel buitenlandse spelers in haar elftal.

Excelsior - Telstar 0-1 (0-1)
De andere degradant, Excelsior, deed het vanavond een stuk slechter dan VVV Venlo. Excelsior verloor op het eigen Woudestein met 1-0 van Telstar. Glynor Plet kon als jeugdspeler bij FC Den Bosch niet doorbreken maar vond het afgelopen seizoen bij FC Lisse zijn specifieke kwaliteiten. De goaltjesdief van vorig seizoen in de Zaterdag Hoofdklasse A opende vandaag in de eerste helft de score in Rotterdam. Plet mocht zich matchwinner noemen want gescoord werd er op Woudestein niet meer.

BV Veendam - SC Cambuur 0-3 (0-1)
SC Cambuur is door een groot aantal nieuwelingen een van de outsiders voor de titel. Voetbal leeft weer in Leeuwarden en dat zal alleen maar verder toenemen door de 3-0 overwinning in en tegen Veendam. De nieuwe aanvalsleider Ruud ter Heide opende in Veendam vlak voor rust de score, terwijl de van RBC overgekomen Danny Guyt na rust de 2-0 aantekende. El Khalifi zette drie minuten voor tijd de 3-0 eindstand op het bord. Aan de kant van Veendam moest de grote aankoop van afgelopen zomer, Sjaak Polak, op slag van rust met een rode kaart van het veld.

Overige uitslagen
Helmond Sport - AGOVV Apeldoorn 1-2
HFC Haarlem - TOP Oss 2-1
Fortuna Sittard - FC Emmen 1-2
FC Omniworld - RBC Roosendaal 1-2

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!