Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Olympisch Elftal door naar kwartfinales


13 augustus 2008 - Het Olympisch Elftal heeft zich geplaatst voor de kwartfinales. Het elftal van Foppe de Haan versloeg Japan met 1-0, Gerald Sibon maakte vanaf elf meter de enige treffer. Doordat Nigeria met 2-1 won van de Verenigde Staten was de winst voldoende om door te gaan.

Vooraf was de missie van De Haan duidelijk. Er moest en zou vandaag gewonnen worden van het al uitgeschakelde Japan. Bij voorkeur met twee doelpunten verschil waardoor men niet afhankelijk zou zijn van Nigeria en Verenigde Staten.

Groots was het ook vandaag weer niet. Bij vlagen was Oranje sterker, zo zette het elftal van De Haan goed door in de slotfase van de eerste helft. Aan de andere kant liet het ook zien kwetsbaar te zijn. Ook Japan liet zich namelijk meerdere malen gelden.

Uiteindelijk zou men via een makkelijk gegeven strafschop na een licht vergrijp op Ryan Babel. Gerald Sibon hield ruim een kwartier voor tijd zijn hoofd koel en bezorgde het Olympisch Elftal daarmee de overwinning. In de kwartfinale is titelfavoriet Argentinie de tegenstander. Overigens zal men het moeten doen zonder Kew Jaliens die vandaag zijn tweede gele kaart pakte en zodoende geschorst is.

Groep B. Nederland - Japan 1-0 (0-0)
74. Sibon 1-0 (strafschop). Scheidsrechter: Baldassi (Arg). Toeschouwers: 50.000.

Nederland: Vermeer; Jaliens, Marcellis en Jong-A-Pin; De Guzman (90. Pieters), Maduro (62. Bakkal), Emanuelson en Drenthe; Makaay, Sibon en Babel.

Japan: Nishikawa; Yoshida, Mizumoto, Nagatomo en Morishige; Hosogai, Keisuke Honda (80. Kagawa), Kajiyama en Taniguchi (80. Morimoto); Toyoda en Okazaki (87. Lee).

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!