Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Jong Oranje uitgeschakeld


16 augustus 2008 - Het Olympisch elftal is er niet in geslaagd de halve finale van het Olympisch toernooi te bereiken. In de kwartfinale werd na verlenging verloren van regerend Olympisch kampioen Argentinie.

In de eerste helft had Oranje het heel moeilijk. Vooral Lionel Messi was een plaag voor de Nederlandse verdedigers. De grote ster van FC Barcelona maakte binnen een kwartier de verdiende openingstreffer. Vervolgens had Oranje het vooral doelman Kenneth Vermeer te danken dat het bij die ene treffer bleef.

Tien minuten voor de pauze volgde een grote opsteker voor Nederland. Een afgeketst schot van Evander Sno kwam voor de voeten van Otman Bakkal, die koel binnenschoot.

Na de pauze kwam Nederland stukken beter in het spel en kreeg het zelfs enkele grote mogelijkheden. Royston Drenthe had moeten scoren, maar faalde oog in oog met de ingevallen AZ-doelman Sergio Romero. Ook Ryan Babel was dichtbij een treffer.

De Argentijnen namen in de laatste minuut van de eerste verlenging opnieuw de leiding. Ángel Di María schoot in de laatste minuut van de eerste verlenging de 2-1 tegen de touwen.

In de resterende vijftien minuten lukte het Nederland niet meer om iets te forceren. Ook pinchhitter Gerald Sibon, die er in de groepsfase nog persoonlijk verantwoordelijk voor was dat de Olympische droom levend bleef, kon geen potten meer breken.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Ad.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!