Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Extra maatregelen bij JC-schaal uit vrees voor rellen


20 augustus 2008 - De politie en de gemeente Amsterdam vrezen voor rellen rond de voetbalwedstrijd tussen PSV en Feyenoord. Zaterdag om 18.00 uur strijden beide clubs in de Arena om de Johan Cruijff Schaal.

De zogeheten Amsterdamse driehoek van politie, justitie en gemeente laat woensdag weten uit diverse 'informatiekanalen' te hebben vernomen dat er ongeregeldheden tussen hooligans van Ajax, dat helemaal niet speelt, en Feyenoord kunnen ontstaan, 'al dan niet gesteund door bevriende hooligans uit andere steden'.

De driehoek kondigt daarom 'forse veiligheidsmaatregelen' aan, zoals preventief fouilleren. Ook is er 'voldoende' politie op de been en wordt voor die dag een noodverordening afgegeven. Dat houdt in dat mensen die volgens de politie niets in het gebied rond de Amsterdam Arena te zoeken hebben daar niet in groepjes mogen staan. Het gaat bijvoorbeeld om supporters van andere voetbalclubs, zoals Ajax.

Mochten er toch ongeregeldheden uitbreken tussen fans van Ajax en Feyenoord, dan worden duels tussen deze clubs mogelijk vijf jaar lang zonder uitpubliek gespeeld. Dat is enkele jaren geleden afgesproken door de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam, de clubs en de KNVB. Als dat niet genoeg is geeft burgemeester Job Cohen 'specifieke noodbevelen, gericht op die groepen. Als uiterste maatregel kunnen mensen die uit zijn op ongeregeldheden twaalf uur lang van straat worden gehouden, licht een gemeentewoordvoerder toe.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: De Pers |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!