Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Slechte generale voor Oranje


6 september 2008 - Het Nederlands Elftal kende een slechte generale in de aanloop van het WK-kwalificatieduel aanstaande woensdag tegen Macedonie. In Eindhoven verloor de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk met 2-1 van Australie.

Al na vijf minuten spelen kwam het Nederlands Elftal op een 1-0 voorsprong, het was Klaas Jan Huntelaar die de score opende. De aanvaller van Ajax rondde een goede Oranje-aanval, eigenlijk de eerste van de wedstrijd, goed af.

Op slag van rust kreeg Maarten Stekelenburg de rode kaart toegekend toen hij corrigerend moest optreden na een veel te slappe terugspeelbal van John Heitinga. Naast een rode kaart van Stekelenburg, die overigens geen gevolgen heeft, kreeg Oranje ook nog eens een strafschop tegen. Henk Timmer, die voor Huntelaar in de ploeg werd gebracht, had geen weerwoord op de penalty van Harry Kewell.

In de tweede helft ging de Australische ploeg, met een groot aantal bekende namen waaronder Emerton, Culina, Wilkshire en Holman, steeds beter voetballen. Oranje probeerde het allemaal wel maar het spel was bij lange na niet zo sprankelend als in de wedstrijd in en tegen Rusland. Het was niet verwonderlijk dat aan het einde van het duel het Australische nationale team van bondscoach Pim Verbeek de 2-1 scoorde via Kennedy die diagonaal raakkopte. Het zou in Eindhoven ook de eindstand zijn.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!