Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Treffen beide Korea's live op Eurosport


9 september 2008 - Eurosport zendt op woensdag 10 september, om 14.00 uur, rechtstreeks het duel tussen Zuid-Korea en Noord-Korea uit. De clash is het derde onderlinge treffen van dit jaar, en op het spel staat de kwalificatie voor het WK-voetbal, dat in 2010 plaatsvindt in Zuid-Afrika. Commentator is Frank Kramer.

Zuid-Korea en Noord-Korea komen ( met Iran, de Verenigde Arabische Emiraten en Saudi ArabiŽ ) uit in
Groep 2 van de Aziatische kwalificatiezone. In deze groep gaat Noord-Korea, nadat het afgelopen zaterdag met 1-2 won van de Verenigde Arabische Emiraten, aan de leiding. Voor Zuid-Korea is het treffen het eerste duel in deze groep.

De wedstrijd wordt gespeeld op neutraal terrein, in het Chinese Sjanghai, en niet in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang. Hiertoe besloot eerder de wereld-voetbalbond FIFA, nadat het communistische Noord-Korea had laten weten niets te willen weten van Zuid-Koreaans vlagvertoon en - volkslied op haar grondgebied.

Al eerder op hun ‘road to South-Africa’ stonden de aartsrivalen tegenover elkaar: in een poule met JordaniŽ en Turkmenistan wisten toen beide landen zich voor de volgende ronde te plaatsen. De onderlinge ontmoetingen eindigden tweemaal in een 0-0 gelijkspel. En ook toen werd het Noord-Koreaanse duel in China gespeeld.

Samenvattingen Europese WK kwalificatieduels
Op dezelfde dag, om 23.15 uur, zendt Eurosport samenvattingen uit van de belangrijkste (en op dezelfde dag gespeelde) Europese WK kwalificatieduels. Zweden - Hongarije, Portugal - Denemarken, Frankrijk - ServiŽ, Turkije - BelgiŽ en Litouwen – Oostenrijk komen daarbij uitgebreid aan bod.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!