Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Sprookje Jong Oranje voorbij


9 september 2008 - Het is over en uit met het sprookje van Jong Oranje. De ploeg van Foppe de Haan won zowel in 2006 als 2007 het Europees Kampioenschap. Het jaar 2008 moet de afgelopen twee jaar overtreffen met de Olympische Spelen en opnieuw kwalificatie voor het Europees Kampioenschap, dit maal in Zweden. Vandaag werd de ploeg echter in en tegen Zwitserland uitgeschakeld voor de playoffs.

Jong Oranje liet al twee maal na om zich te plaatsen voor de playoff-ronde. Thuis tegen Zwitserland (in Tilburg) werd verloren en ook thuis tegen Noorwegen wist de ploeg van De Haan niet te winnen. Het duel van Noorwegen werd afgelopen week in Kerkrade afgewerkt en eindigde in 1-1.

Vanavond had Jong Oranje in Schaffhausen genoeg aan een gelijkspel tegen Zwitserland. Zo ver kwam het helaas niet. De ploeg ontbeerde een aanspeelpunt voorin en had het defensief bijzonder lastig, Kenneth Vermeer hield zijn ploeg op de been. Vlak voor tijd keerde Vermeer zelfs een strafschop. Vermeer had drie minuten voor tijd echter geen weerwoord op een vrije trap van Reto Ziegler (Sampdoria).

Jong Oranje is uitgeschakeld en zo komt er een einde aan een succesvolle lichting die begon met onder andere Huntelaar, Babel en Schaars in de gelederen. Jongens als Zuiverloon en Emanuelsson zullen nu ook snel afzwaaien. Een nieuwe generatie staat te trappelen om net zo succesvol te gaan worden.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!