Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

'De Haan lijkt te stoppen bij Jong Oranje'


11 september 2008 - Foppe de Haan is vanaf morgen bondscoach van Jong Oranje af, zo schrijft De Telegraaf. Na een matig jeugd-WK in eigen land, twee gewonnen Europese titels, een teleurstellend verlopen Olympische Spelen en het niet kwalificeren voor het Europees Kampioenschap van 2009 in Zweden is het voorbij.

De Telegraaf verwacht dat De Haan vertrekt. Morgen is op het bondskantoor in Zeist onderling overleg en daar zal worden besloten of De Haan op 19 november voor het laatst op de bank zit bij Jong Oranje dat dan een oefenduel speelt tegen de leeftijdsgenoten van Zweden. Een andere optie is dat De Haan de eer aan zich zelf houdt want de speler lijkt de grip op zijn speler te hebben verloren.

Eigenlijk was het afscheid van de 65-jarige De Haan gepland voor na het Europees Kampioenschap in 2009 in Zweden. Nu Jong Oranje plaatsing heeft misgelopen wijt een groot gedeelte van de spelers dit aan het selectiebeleid van De Haan. De afgelopen periode botste De Haan met spelers als Ryan Donk, Ismail Aissati, Luigi Bruins en Eljero Elia die hierop niet meer werden opgeroepen. Enkele weken geleden volgde ook de breuk met Sno en Drenthe. Een bijna zekere kwalificatie werd uiteindelijk in de afgelopen drie wedstrijden verspeeld.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!