Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax wint met 1-0 van Roda


14 september 2008 - Ajax heeft haar eerste overwinning te pakken onder het bewind van Marco van Basten. In de eigen Amsterdam ArenA won Ajax met 1-0 van Roda JC. Thomas Vermaelen maakte koppend uit een corner het enige doelpunt van het duel.

Ajax was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en kreeg werkelijk waar kans op kans. Onder andere Klaas Jan Huntelaar had het vizier duidelijk niet op scherp staan. Opvallend was overigens dat Van Basten vandaag koos voor een voorhoede van Sarpong - Huntelaar en Leonardo. Vlak daarachter stond Sulejmani opgesteld.

Roda JC kreeg nauwelijks kansen, maar de mogelijkheden die men kreeg waren direct gevaarlijk. Yulu-Matondo had vlak voor rust de openingstreffer op zijn fout nadat Stekelenburg twijfelend was uitgekomen. Yulu-Matondo schoot echter over waardoor de stand na 45 minuten spelen nog altijd 0-0 was.

Na rust bleven de kansen voor Ajax komen. Uiteindelijk was het verdediger Thomas Vermaelen die de 1-0 binnenkopte. Na de openingstreffer bleef Ajax kansen krijgen maar een tweede goal wilde maar niet vallen. Het bleef uitkijken voor Roda JC wat in de slotfase nog Oper en Kah in de ploeg bracht in de hoop iets te forceren. Het bleef in Amsterdam echter bij 1-0 voor Ajax.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!