Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Feyenoord en Ajax spelen gelijk


21 september 2008 - Feyenoord en Ajax hebben in een zeer vermakelijke Klassieker met 2-2 gelijkgespeeld. Ajax leek de wedstrijd te gaan winnen door een treffer van Klaas Jan Huntelaar, in de slotfase van het duel maakte Jon Dahl Tomasson vanaf elf meter echter gelijk.

Groots voetbal was het in De Kuip niet, inzet was er echter meer dan voldoende. Ook de speelstijl van Feyenoord viel op. De ploeg van Verbeek speelde ver voor de eigen verdediging en zette veel druk op het middenveld. Opvallend was dat het middenveld van Feyenoord bijzonder jong was. Fer, Wijnaldum, Bruins en Biseswar moesten het vandaag voor de Rotterdammers doen, de jonge is 17 de oudste 21.

Feyenoord was de eerste periode van de wedstrijd de bovenliggende partij, langzaam kantelde de wedstrijd. Ajax werd gevaarlijk van afstand, onder meer door Klaas Jan Huntelaar. Ajax zou ook op voorsprong komen. Timmer verspeelde een terugspeelbal knullig en uiteindelijk kon via Sarpong Ajax haar eerste feestje vieren. Timmer zou iets later de doorgebroken Leonardo neerhalen, de keeper kreeg een gele kaart omdat inmiddels Hofland achter zijn doelman was gekomen.

Na rust zou Feyenoord op gelijke hoogte te komen mede door een zeer bedrijvige Diego Biseswar. Het was Jon Dahl Tomasson die zijn derde treffer van de competitie maakte. Bijna twintig minuten voor tijd leek Ajax de wedstrijd te gaan winnen. Het was Klaas Jan Huntelaar die via een frommelgoal de 2-1 binnenschoot. In de slotfase van het duel ontsnapte Feyenoord - dat vol op de aanval speelde - aan een strafschop na een overtreding op Suarez, aan de andere kant legde Braamhaar hem wel op de stop na een overtreding van Emanuelsson op Mols. Tomasson zou de 2-2 binnenschieten.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!