Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ook Heerenveen blij met loting


7 oktober 2008 - SC Heerenveen neemt het in de groepsfase van de UEFA Cup onder meer op tegen de grote favoriet, de Italiaanse topclub AC Milan. Trond Sollied is echter meer dan tevreden met de loting voor zijn ploeg.

"AC Milan is uiteraard de grote favoriet," aldus Sollied op de website van zijn club. Ondanks de aanwezigheid van grote namen als Kaka, Seedorf en natuurlijk Ronaldhino kijkt de Noorse oefenmeester zeker niet op tegen de Rossinieri. "Het zijn allemaal moeilijke ploegen. Als je de indeling ziet, dan waan je je bijna in de Champions League. Milan is top, maar we moeten niet bij voorbaat onder de indruk zijn, want Milan heeft niet meer de grote ploeg van enkele seizoenen geleden."

Sollied weet maar weinig van Sporting Braga. "Ik ken de ploeg niet. Portsmouth is lastig. Clubs die in de Engelse Premiership uitkomen zijn altijd goed. Ook Wolfsburg lijkt een lastige tegenstander. Het is een mooie indeling en we zijn op voorhand zeker niet kansloos om door te komen."

Aanvoerder Michel Breuer noemt het zelfs een droomloting. "Als je toch een grote club moet treffen, laat het dan maar Milan zijn. Dat is de club met de grootste spelers en rijkste historie. Tegen wie ik zal spelen, dat hangt er vanaf op welke positie ik sta, maar tegen wie je ook speelt, of het nu Ronaldhino, Kaka of Pato is, ze kunnen allemaal een potje voetballen."

Breuer is van mening dat Europese overwintering mogelijk is. "Tegen Wolfsburg en Braga liggen er zeker kansen. Hoe dan ook, het wordt zwaar om door te komen. Het zijn allemaal lastige tegenstanders. Milan blijft zoals ik al zei geweldig. Het is een mooie test om te zien waar we tegen zo’n gerenommeerde club staan."

sc Heerenveen begint op 23 oktober met een thuisduel tegen AC Milan, vervolgens speelt het op 6 november uit tegen VFL Wolfsburg. Op 3 december is er een thuiswedstrijd tegen Sporting Braga om op 17 december te eindigen met een uitduel tegen Portsmouth.


Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!