Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Feyenoord: geen fans naar Nancy


8 oktober 2008 - Feyenoord zal geen supporters meenemen naar het UEFA Cup-duel in het Franse Nancy. Twee jaar geleden ging het helemaal fout in Frankrijk doordat Nancy een vrije kaartverkoop hanteerde en zodoende ook mensen met stadionverbod bij deze wedstrijd aanwezig konden zijn.

Feyenoord wil elk risico vermijden om weer voor grote problemen te staan bij de UEFA. De wedstrijd van twee jaar geleden leidde voor Feyenoord tot Europese uitsluiting en dat is iets wat de Rotterdammers nu toch echt willen vermijden.

De Rotterdamse club heeft Nancy dan ook laten weten geen kaarten te willen afnemen voor supporters dan wel sponsors. Feyenoord geeft hiermee een duidelijk signaal af richting de Franse autoriteiten en de UEFA om alle problemen te vermijden.

"We verwachten niet dat de mensen die in 2006 voor problemen hebben gezorgd ook nu weer naar Frankrijk zouden afreizen", zegt financieel directeur Onno Jacobs op de website van Feyenoord. "Maar logischerwijs staat in Frankrijk iedereen op scherp. Elke kleinigheid zou binnen de kortste keren tot overspannen reacties kunnen leiden, met mogelijke ernstige gevolgen. We kunnen en mogen dat risico niet nemen."

De echt trouwe fans van Feyenoord zijn door deze maatregel de dupe, dat realissert Jacobs zich dan ook. "We gaan er echter van uit dat iedereen begrijpt waarom we tot dit besluit gekomen zijn. De toekomst van Feyenoord is belangrijker dan deze ene wedstrijd."

"We roepen de mensen ook nadrukkelijk op om ook niet op eigen houtje af te reizen. Ook al omdat we inmiddels hebben begrepen dat Nederlanders die toch naar Nancy komen, hoe dan ook het stadion niet in mogen. Zelfs niet als ze op een of andere manier toch een kaartje hebben weten te bemachtigen", zo besloot Jacobs op Feyenoord.nl

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!