Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Agressie op amateurvelden neemt af


13 oktober 2008 - De KNVB trad het afgelopen seizoen harder op tegen wantoestanden bij amateurclubs, dat heeft geleid tot een lichte afname van agressie en geweld op amateurvelden, dat meldt de gratis krant Spits.

Er staan zwaardere straffen op ernstige delicten zoals molestaties van scheidsrechters. Volgens het jaarverslag van de KNVB zijn de cijfers in vrijwel alle districten afgenomen, Spits had hier al haar inzage in gehad.

In het seizoen 2006/2007 telde de KNVB 216 molestaties op de Nederlandse velden. In het afgelopen seizoen waren 210 scheidsrechters en andere KNVB-officials het slachtoffer van Molestaties. Dit lijkt een kleine afname, echter het aantal wedstrijden wat per weekend wordt gespeeld is flink toegenomen.

Directeur Amateurvoetbal Ruud Bruijnis: "In het seizoen 2007/2008 zijn er meer wedstrijden gevoetbald, onder meer omdat we meer leden hebben gekregen." Volgens de cijfers uit het rapport werden er vorig seizoen ieder weekend gemiddeld 32.500 amateurwedstrijden gespeeld. In het seizoen 2006/2007 waren dat er volgens de KNVB nog gemiddeld 31.500.


Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!