Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Kooiman stopt NEC in Amstel Cup


3 februari 2004 - Sparta is er in geslaagd de halve finale van de Amstel Cup te bereiken. In de penaltyserie stopte Sparta doelman Frank Kooiman maar liefst drie strafschoppen van respectievelijk Resit Schuurman, Fabian de Freitas en Rob Wielaert. Sparta blijkt een ware cupfighter, eerder schakelden men ook al een andere Eredivisieclub, te weten RBC Roosendaal, uit. Voor NEC is het natuurlijk een fikse domper.


De Amstel Cup wedstrijd was niet goed te noemen. De spanning die er omheen hing maakte een hoop goed, ook was de sfeer op het Kasteel goed te noemen. Zowel NEC als Sparta fans lieten zich goed horen. NEC had het meeste balbezit maar wist dit niet om te zetten in hele grote mogelijkheden, ook Sparta wist er in de counter niet aan te komen. Dennis de Nooijer, waar zo veel om te doen was omdat NEC hem eerst niet wilde laten gaan vanwege dit Amstel Cup duel won wel het duel van de Poolse aankoop van NEC, Niedzielan. De recordaankoop van NEC wist het vandaag niet waar te maken. De Nooijer wist zich met zijn ervaring de NEC verdediging af en toe goed te ontregelen, scoren deed hij niet. Niemand scoorde, zodoende volgende er een ‘silver goal’ verlenging.Verlengen dus. In de eerste helft van de verlenging kreeg NEC enkele goede mogelijkheden, maar vond men Frank Kooiman op hun weg. In de tweede verlenging was Sparta ver uit de betere partij. De Rotterdamers verdienden zelfs met een offensieve spel de overwinning. Het was aan Dennis Gentenaar te danken dat het zo ver nog niet kwam. Sparta probeerde het, NEC kon niet meer zo leek het. Ballen die uitverdedigd werden, waren iets later al weer prooi voor een Sparta speler. De aanvallers van NEC waren niet meer te bereiken. Sparta vergat het af te maken, strafschoppen waren zodoende het logische gevolg.Strafschoppen:

Simr (NEC) 0-1

Levchenko (Sparta) 1-1

Schuurman (NEC) 1-1

De Fauw (Sparta) 1-1

De Freitas (NEC) 1-1

Van den Bergh (Sparta) 2-1

Heije (NEC) 2-2

Schenkel (Sparta) 3-2

Wielaert (NEC) 3-2Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!