Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

PSV verbiedt Ajax om fans mee te nemen


23 oktober 2008 - PSV heeft besloten geen Ajax-supporters toe te laten bij de aankomende wedstrijd tussen beide clubs, zo meldt het op de eigen website. Dit directiebesluit is genomen na goed overleg met onder meer Ajax, de politie en burgemeester Van Gijzel van Eindhoven.

PSV op haar eigen website over de reden van het besluit: 'De aanleiding voor dit besluit is het gedrag van Ajax-supporters tijdens de laatste ontmoeting tussen beide clubs in het Philips Stadion. Aanhangers van Ajax vernielden tijdens de wedstrijd een deel van de afscheidingswand rondom het bezoekersvak, waarna een grote groep Ajax-fans door het ontstane gat heen ging. Daarbij werden voorwerpen richting PSV-supporters, stewards en medewerkers gegooid. Ook werd er ander gewelddadig gedrag vertoond. Hierdoor raakten enkele PSV-stewards en supporters, onder wie ouders en hun jonge kinderen, gewond. Anderen moesten zichzelf snel in veiligheid zien te brengen.'

PSV gaat met Ajax in gesprek om in de toekomst zulk gedrag te voorkomen waardoor Ajaxfans weer naar Eindhoven mogen komen. Tot die tijd worden er geen fans van Ajax toegelaten, dat zal sowieso ook niet gebeuren bij de competitiewedstrijd tussen PSV en Ajax op zondag 19 april volgend jaar.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!