Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Twente begint met overwinning


23 oktober 2008 - FC Twente is de groepsfase van de UEFA Cup uitstekend begonnen met een 1-0 overwinning op Racing Santander. Al na zes minuten spelen scoorde Romano Denneboom het enige doelpunt tegen de Spanjaarden.

Nadat voormalig Anderlecht-spits Mohammed Tchite al na twee minuten spelen een gele kaart pakte na een duikeling in het strafschopgebied van FC Twente, nam de thuisploeg het helemaal over van Racing Santander. Een schot van Romano Denneboom eindigde als corner en de hoekschop die volgde werd kort genomen. Kenneth Perez nam de bal en gaf een perfecte voorzet op Romano Denneboom die de bal binnenkopte.

Al na zes minuten spelen had FC Twente haar gewenste voorsprong in het duel tegen Racing Santander. Twente bleef aardig voetballen en was de gevaarlijkste ploeg. Overigens liet FC Twente ook geregeld steken vallen, ook in defensief opzicht. Het was echter duidelijk dat Racing Santander niet in de beste vorm steekt, een betere ploeg had die slordigheden wel weten af te straffen. Het was echter ook aan de andere kant het geval, een FC Twente in vorm had door kunnen drukken en de 2-0 kunnen fabriceren.

Ook in de tweede helft was eenzelfde speelbeeld te zien. Er kwamen wel wat kansjes maar wat vooral opviel dat FC Twente en Racing Santander slordig speelden, daarbij kwam ook dat Twente niet al te veel risco wilde nemen met de 1-0 voorsprong op het bord. In de slotfase van het duel probeerde Racing Santander het FC Twente nog moeilijk te maken. De ploeg van Steve McLaren bleef in de eigen Grolsch Veste echter op de been.

FC Twente begint dus met een overwinning aan de groepsfase van de UEFA Cup. Eerder vandaag won Schalke 04 al met 3-1 van Paris St. Germain. Manchester City is de vijfde club in deze groep. De eerste drie van de poule gaan door. FC Twente speelt nog thuis tegen Schalke 04 en uitduels tegen Paris SG en Manchester City.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!