Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

KNVB introduceert Nederland B


24 oktober 2008 - De KNVB gaat het Nederlands B-elftal weer nieuw leven inblazen. Negentien jaar geleden werd er voor het laatst een wedstrijd gespeeld met dit team. Johan Neeskens wordt bondscoach van het team en krijgt assistentie van Dennis Bergkamp en Arthur Numan. Foppe de Hana krijgt een rol als supervisor.

Nederland B wordt een team met spelers die op basis van hun leeftijd niet meer in aanmerking komen voor het beloftenelftal met daarnaast ook talenten die nog niet structureel tot het Nederlands Elftal behoren. Het besluit van de KNVB volgt op de uitschakeling van Jong Oranje voor het Europees Kampioenschap in Zweden.

Johan Neeskens zat momenteel zonder werk nadat hij vorig jaar samen met Frank Rijkaard vertrok bij FC Barcelona, Neeskens was toen assistent. Dennis Bergkamp (assistent), Arthur Numan (teammanager) en Patrick Lodewijks (keeperstrainer) vormen de overige leden van de technische staf. Foppe de Haan wordt aangesteld als supervisor.

Nederland B speelt op 19 november haar eerste wedstrijd, het speelt dan in Waalwijk een duel tegen Jong Zweden.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!