Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ook Feyenoord uit Amstel Cup geknikkerd


4 februari 2004 - Feyenoord is er niet in geslaagd de halve finale van de Amstel Cup te bereiken, het was voor de Rotterdammers nog de enige mogelijkheid het seizoen met een prijs af te sluiten. In Enschede kreeg de ploeg van Bert van Marwijk de betere kansen maar wist men deze niet te verzilveren. Na een 1-1 eindstand volgde een verlenging waar FC Twente de meerdere bleek te zijn en uiteindelijk won met 3-1.


Feyenoord was in Enschede de betere ploeg. De Rotterdammers kregen vol op mogelijkheden. Zo kreeg onder meer Van Persie vijf goede mogelijkheden waaronder twee vrije trappen. Telkens was het echter net niet.

Na twintig minuten opende N'Kufo nog wel de score maar daarna was het toch echt Feyenoord die het duel controleerde. Binnen het half uur spelen scoorde Kuijt op fraaie wijze na een voorzet van Ebi Smolarek. In het uur dat volgde in de reguliere speeltijd kregen diverse Feyenoord spelers de kans hun team op voorsprong te zetten. Zo kon Thomas Buffel zelfs een keer doorlopen op Twente doelman Cees Paauwe maar ook toen kon hij niet scoren. Twente aanvaller N'Kufo kwam in het hele verhaal niet voor, Feyenoord aanvoerder Patrick Paauwe schakelde hem compleet uit.

In de verlenging bleek FC Twente de meerdere te zijn. Lange tijd leek het te gaan eindigen op een strafschoppenserie. Echter tien minuten voor het einde van de verlenging scoorde Sibum op een schitterende wijze de 2-1. Een slecht verwerkte bal van Feyenoord verdediger Kees van Wonderen werd uit de lucht knalhard achter Patrick Lodewijks geschoten. Binnen een minuut scoorde ook de Deen Christensen nog voor FC Twente. Opnieuw ging de Feyenoord verdediging in de fout door niet uit te stappen bij het uitverdedigen, Christensen profiteerde hiervan en scoorde wederom op een schitterende wijze voor FC Twente. De Tukkers gaan dus door.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!