Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

AZ pakt koppositie Eredivisie


28 oktober 2008 - AZ is in ieder geval voor een dag koploper in de Eredivisie. De ploeg van Louis van Gaal won vandaag in Kerkrade met 2-0 van Roda JC door twee goals van Mounir El Hamdaoui die daarmee direct de topscorer van de Eredivisie werd.

AZ controleerde eigenlijk het gehele duel. Roda JC probeerde het wel en kreeg ook kansen mede door de uitstkende vechtlust. Na 35 minuten spelen was het Mounir El Hamdaoui die de bal van dichtbij kon inkoppen in de rebound van een kopbal van Graziano Pelle die op de lat kopte na een fraaie voorzet van Nick van der Velden.

Roda JC was overigens nog dichtbij de gelijkmaker. Hadouir wist met een afstandsschot bijna AZ-doelman Sergio Romero te passeren. De corner die volgde werd hard binnengekopt door Jean Paul Saeijs maar de bal was helaas voor heel Roda JC recht op Romero waardoor de Argentijnse doelman de bal kon keren. Ook Kah en Oper werden gevaarlijk.

Na rust bleef AZ voetballen. Lange tijd bleef het in Kerkrade echter 1-0 waardoor Roda JC mocht blijven hopen. Eigenlijk had Graziano Pelle vlak na rust de 2-0 aan moeten teken, de Italiaanse aanvaller die verder prima speelde liet dat echter na. De ploeg van Louis van Gaal controleerde. In de voorlaatste minuut was het Mounir El Hamdaoui die Roda JC alsnog de 2-0 maakte, het was zijn elfde treffer van de competitie.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!