Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Zonneveld voor vier seizoenen naar NAC


5 februari 2004 - De transfer zat er al maanden aan te komen maar nu is het definitief. Mike Zonneveld (23) verhuist aan het eind van het seizoen naar NAC Breda. Hij tekende in Breda een contract voor vier seizoenen. Mike Zonneveld doorliep de jeugdopleiding bij Ajax en Go Ahead Eagles. In de zomer van 2000 weekte de Nijmeegse club hem los van Go Ahead Eagles na een slepende arbitragezaak. De Deventerse club vond dat NEC hem ten onrechte een contract had aangeboden, maar de arbitragecommissie besliste anders.


In zijn eerste anderhalf jaar bij NEC maakte hij als linksback zeer veel indruk. Mark Wotte typeerde hem in de Voetbal International als de 'Cocu van NEC'. De speler stond zelfs in de zomer van 2001 in de belangstelling van PSV.

Het noodlot sloeg echter in november 2001 toe. Tijdens een playoff-duel van Jong Oranje in Engeland scheurde Zonneveld de voorste kruisband van zijn linkerknie af. De speler moest acht maanden revalideren. Op een persoonlijke website hield 'Mighty Mike' een dagboek bij waarin hij zijn revalidatieproces beschreef.

De middenvelder stond weer op het veld in de zomer van 2002. De speler verruilde de linksback-positie voor de linkshalf-positie. In zijn eerste halfjaar haalde hij bij lange na niet zijn oude niveau, maar na de winterstop deelde hij mee in de grote successen van NEC in de competitie, waardoor NEC Europees voetbal haalde.

Tijdens de voorbereiding van het seizoen 2003-2004 vertrok Paul Bosvelt van Feyenoord naar Manchester City. Als opvolger haalde de Rotterdamse club NAC-speler Alfred Schreuder binnen. De Bredase club zag op haar beurt Mike Zonneveld als ideale opvolger van Alfred Schreuder. Ook Zonneveld zag die transfer wel zitten, maar de transfer ketste af omdat de Bredase club de vraagprijs van NEC te hoog vond.

Vanaf het begin van dit huidige seizoen bleven Zonneveld en NAC contact houden. Het contract van de speler loopt aan het eind van het seizoen namelijk af en NAC wilde de speler nog steeds graag inlijven. Ook NEC wilde de speler graag behouden en bood hem een verbetert contract aan. Voor de winterstop had Zonneveld dus twee aanbiedingen op zak en in de winterstop zou de speler een keus maken voor welke club hij vanaf het volgende seizoen wilt uitkomen. Toevalligerwijs logeerde de spelersgroep van NAC tijdens het trainingskamp in Turkije in hetzelfde hotel als de NEC-spelers. Ook daar heeft Zonneveld de spelers van NAC beter leren kennen.

Aan spelen kwam de geboren Leidenaar in dit huidige seizoen weinig toe. In november raakte hij weer langdurig geblesseerd. Zonneveld liep tegen een scheurtje in zijn meniscus op en zal naar verwachting pas over twee weken zijn rentree maken. In dit seizoen speelde hij maar veertien wedstrijden voor NEC waarin hij éénmaal scoorde in de UEFA Cup-wedstrijd tegen Wisla Kraków, thuis in De Goffert.

Zonneveld staat bij NEC bekend als een licht-blessuregevoelige, hardwerkende en technische speler die vaak tegen een gele of rode kaart oploopt. De speler heeft op dit moment nog een schorsing staan voor twee Europese wedstrijden nadat hij in de thuiswedstrijd tegen Wisla Kraków rood kreeg na een domme, onbesuisde overtreding.

Mike Zonneveld heeft gedurende zijn NEC-periode veel indruk gemaakt, vooral positief maar soms ook negatief. In totaal speelde hij 95 competitiewedstrijden voor NEC waarin hij zeven maal tot scoren kwam. Helaas kwam Zonneveld na zijn blessure in 2001 nooit meer terug op zijn oude 'Cocu-niveau'. Vanaf het volgende seizoen gaat Zonneveld een nieuwe uitdaging aan. Hij verruilt het rood-groen-zwart voor het geel-zwart van NAC. (Bron: http://www.forzanec.nl/)Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!