Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

AZ terug aan kop na zege op Ajax


23 november 2008 - AZ staat weer aan kop in de Eredivisie. De ploeg van Louis van Gaal won vanmiddag onder winterse omstandigheden met 2-0 van Ajax. Demy de Zeeuw en Ari tekenden voor de Alkmaarse treffers.

AZ was gewoon het hele duel de bovenliggende partij. Het probeerde te combineren, al was dat vanwege de staat van de grasmat door de sneeuwval niet altijd mogelijk. Daarnaast had Van Gaal een slim tactisch plan uitbedacht wat onder meer inhield dat men druk zette op Vermaelen en Vertonghen, terwijl Oleguer wat meer werd vrij gehouden.

Pas na 22 minuten spelen kwam AZ op voorsprong. Het was Demy de Zeeuw die de score in Alkmaar opende vanaf de penaltystip. In de eerste helft was El Hamdaoui dichtbij de 2-0 maar zijn inzet eindigde op de paal. Aan de andere kant was de verder bijna onzichtbare Suarez dichtbij de gelijkmaker.

Vlak na rust kwam AZ op een 2-0 voorsprong. Het was de Braziliaan Ari die Oleguer en Vermeer in de luren legde met een hoogstand hakje. Vervolgens probeerde AZ te controleren maar dat ging niet altijd helemaal goed. In de omschakeling maakte AZ een aantal forse charges wat in totaal vier gele kaarten opleverde. Aan de andere kant ontsnapte Suarez juist aan een kaart na het hinderen van AZ-doelman Sergio Romero.

AZ pakte vandaag in Alkmaar dus de drie punten en is daarmee opnieuw koploper in de Eredivisie. De ploeg van Van Gaal heeft alles in huis om tot aan het einde van het seizoen te gaan meespelen om de titel.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!